DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Het Tapis de Bayeux

Beeldverhaal aan de wand

Charles H. Gibbs-Smith

Het Tapis de Bayeux - Charles H. Gibbs-Smith
Het Tapis de Bayeux achterflap
  • Bindwijze: Hardcover
  • Conditie: tweedehands, licht beschadigd aan de hoeken, verder zeer net
€7,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Het doet mij een genoegen dat ik deze uitgave over het Tapijt van Bayeux kan herschrijven omdat het grote standaardwerk in twee delen sinds lang is uitverkocht. (Zie bibliografie) Mijn aandeel in dat werk was het bijeenbrengen van de talloze aantekeningen bij de illustraties, gebaseerd op de kennis van mijn collega’s, en mijn afhankelijkheid van die collega’s - waarvan er nu drie overleden zijn - doordrenkt nog steeds dit huidige werk. Mijn eigen bijdragen zijn betrekkelijk klein, omdat die beperkt blijven tot het uiteindelijke bewijs: Harold werd niet door een pijl in het oog getroffen bij de slag van Hastings; en tot het ontwikkelen van argumenten die, tenminste naar mijn mening, het zeker maken dat Harold niet naar Normandië reisde met de opzettelijke bedoeling om de troon aan Willem aan te bieden bij de dood van Edward de Belijder, zoals het Tapijt - met zijn zuiver Normandische opzet - ons wil doen geloven. In het oorspronkelijke boek voelde ik mij verplicht mijn opmerkingen te matigen uit eerbied voor de inzichten die onze uitgever, wijlen Sir Frank Stenton, er op nahield. Mijn huidige opvattingen zijn zelfs sterker dan zij toen waren, en ik heb die dus als zodanig en zonder beperking neergeschreven. Een ander belangrijk verschil in mijn behandeling van het Tapijt is te zien in mijn complete be-kering tot de inzichten, die later door C.R. Dodwell werden uitgesproken in het Burlington Maga-zine (zie bibliografie) betreffende de wereldlijke aard van het tapijt. Het doet mij genoegen hier neer te schrijven dat een aantal van mijn meest bekende voormalige collega’s er eveneens van overtuigd zijn dat Dodwell gelijk heeft. Ik zou graag uitdrukking willen geven van mijn dankbaarheid voor de geboden hulp, in het bijzonder aan John L. Nevinson, vroeger op de afdeling Textiel, Claude Blair, conservator van de afdeling Metaalwerk, en George Wingfield Digby, emeritus-conservator van Textiel, van het Victoria en Albert Museum.

Charles H. Gibbs-Smith emeritus-conservator van het Victoria en Albert Museum

Specificaties

ISBN9789022849101
TaalNederlands
Aantal pagina's70
UitgeverijDe Haan

Onderwerpen

wandtapijten tapijtkunst Tapijt van Bayeux slag bij Hastings middeleeuwen
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de levering die ik vandaag ontving, zoals steeds prima materiaal voor de beste prijs."
Philippe D. uit Heusden, België (26/4/2018)

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

Maak een afspraak met De Kaft