Het noodlotskind

Gina B. Nahai

Het noodlotskind - Gina B. Nahai
Het noodlotskind achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789053338568
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's342
Afmetingen210 x 140 x 30 mm
UitgeverijPrometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum31-01-2000

Onderwerpen

iran Teheran joden vrouwen vrijheid vertaalde romans amerikaanse schrijfsters

Flaptekst

Toen Roxanna de Engel klein was, droomde ze vaak dat ze over de Kaspische Zee vloog. De woestijnlucht in haar kamertje werd dan vochtig, een zilte lucht omringde haar en haar bed lag bezaaid met veren. In Roxanna leefde al vroeg de drang om te breken met de knellende familiebanden, te ontsnappen aan de verstikkende tradities van de oude wereld en het armoedige, harde leven in het joodse getto van Teheran voor de oorlog. Alle pogingen van haar moeder ten spijt dit noodlotskind haar dromen te doen vergeten, stapt Roxanna op een goede dag uit het raam en vliegt te met sterren bezaaide hemel van Teheran tegemoet, nagekeken door Lili, haar dochtertje van vijf.

Roxanna’s vlucht voert haar uit het getto, waar legenden en bijgeloof waarheid en werkelijkheid zijn, naar het weelderige leven de Iraanse aristocratie, naar Turkse bordelen en uiteindelijk naar de Verenigde Staten van nu, waar inmiddels haar overgebleven familieleden verblijven, op hun beurt gevlucht voor de Iraanse revolutie. Roxanna’s moeder had het al voorspeld: voor de zonde die verlangen heet, wordt een hoge prijs betaald - en niet alleen door de zondaar zelf.

In een stijl die zelfspot met hoop verweeft en warmte met satire, brengt Gina Nahai in deze gepassioneerde roman moedige vrouwen tot leven die, geworteld in de Perzische en joodse cultuur van hun land van herkomst, hun leven in eigen handen nemen.