Het nieuwe land

Ruhama Veltfort

Het nieuwe land - Ruhama Veltfort
Het nieuwe land achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789029059244
TaalNederlands
Aantal pagina's319
Afmetingen214 x 140 x 28 mm
UitgeverijMeulenhoff
Publicatiedatum2000

Onderwerpen

amerikaanse schrijfsters

Flaptekst

Jitsjak, de afvallige zoon van een orthodoxe rabbijn in de sjtetls van het negentiende-eeuws Polen, vlucht met zijn jonge vrouw Chana en een groep volgelingen naar de Nieuwe Wereld om te ontsnappen aan de religieuze vervolging en de achterdocht die zijn charisma en geloof in zijn omgeving opwekken. Aanvankelijk vinden zij een toevlucht bij een welgestelde familie in St. Louis, maar daar krijgt Jitsjak visioenen dat hij zijn familie en zijn discipelen moet leiden op een gevaarlijke trektocht naar het Westen. Tijdens dit avontuur met indianen, kolonisten en godsdienstfanaten, tegen de achtergrond van de gevaren en de grandeur van het Amerikaanse Wilde Westen, wordt Jitsjaks geloof op de proef gesteld en bewijzen Chana’s meer praktische opvattingen hun waarde in de ontberingen van de tocht.

Ruhama Veltfort vertelt in haar debuutroman het meeslepende en spannende verhaal van een exodus, waarin de thema’s van de menselijke wilskracht en het universele verlangen naar een thuis verweven zijn.

Wat zegt de pers?

‘Een lyrisch en ambitieus boek.’ - The Boston Phoenix

‘Veltfort heeft haar eigen versie van ‘The Great American Novel’ geschreven: een boek dat niet alleen literaire voldoening verschaft, maar ook geestelijke.’ ’ ForeWord

‘Een bijzondere en aangrijpende roman.’ - Publishers Weekly

‘Een gedenkwaardig debuut.’ - Booklist