Het lied van de wrok

Athene vs. Sparta, 431 - 421 v.Chr.

J.E. Lendon

Het lied van de wrok - J.E. Lendon
Het lied van de wrok achterflap
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€20,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789026321955
TaalNederlands
Aantal pagina's567
Afmetingen235 x 160 x 42 mm
UitgeverijAmbo | Anthos
Publicatiedatum2011

Onderwerpen

oude grieken oorlog oudheid

Flaptekst

Het lied van de wrok vertelt de geschiedenis van de eerste tien jaar, 431 tot 411 v.Chr., van de Peloponnesische Oorlog, een bloedige strijd tussen de twee invloedrijkste Griekse stadstaten: het open, democratische Athene en het gesloten, oligarchische Sparta.

Historicus J.E. Lendon schetst de harde strijd tussen beide partijen, zowel te land als ter zee. Op levendige wijze vertelt hij over belegeringen, plunderingen, roofovervallen en wreedheden, maar ook over daden van barmhartigheid, onverwachte naastenliefde, zelfbeheersing en arrogant verzet. Hij laat niet alleen zien hoe de Atheners en Spartanen vochten, maar ook hoe zij dachten. Voor de oude Grieken waren trots en waardigheid van uitzonderlijk belang. Lendon verklaart het verloop van de gebeurtenissen vanuit de waarden van de oude Grieken, voor wie rang en stand bepalend waren en die principes als eer en wraak koesterden.

Wat zegt de pers?

‘Schitterend geschreven en onophoudelijk informatief zelden drukt wetenschap zo’n gevoel van diepgewortelde vreugde uit.’ - Tom Holland