DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Het leven een roman

Autobiografie

Sjolom Alejchem

Het leven een roman - Sjolom Alejchem
Het leven een roman achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
2.00
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€12,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Sjolom Alejchem (1859-1916, pseudoniem van Scholem Rabinowitz) publiceerde onder meer Tevje de melkman en Motl de zoon van Pijze de voorganger. Hij is de meest vertaalde en meest geliefde Jiddische auteur aller tijden. Zijn begrafenis werd door meer dan 150.000 mensen bijgewoond.

Als vierde deel in de gewaardeerde Jiddische Bibliotheek verschijnt een wel heel bijzonder boek: de prachtige autobiografie Het leven een roman die de beroemdste onder de Jiddische auteurs, Sjolom Alejchem, in 1915 als feuilleton in de Jiddische krant Der Tog publiceerde.

In Het leven een roman vertelt Sjolom Alejchem op ontroerende wijze over zijn jeugd in Rusland in de decennia tussen 1860 en 1880. Hij bezoekt het cheder, leert Hebreeuws, bestudeert de Talmoed, en blijkt talent voor kalligrafie te bezitten. Hij verdiept zich in de literatuur van de Haskalah (de joodse Verlichting) en komt onder de invloed van de Godfather van de Jiddische literatuur, Mendele Mojcher Sforim. Zijn eerste verhalen schrijft hij in 1883: ‘vele redacteuren van tijdschriften hebben daarmee hun kachel warm kunnen houden’.

Veel thema’s uit de beroemde romans van Alejchem keren terug in zijn autobiografie: eerste liefde en het daaropvolgende liefdesverdriet, problemen op school, de liefde voor muziek en muzikanten, een zekere obsessie voor verloren schatten en het winnen van de jackpot in de loterij — de jonge Sjolom dagdroomt dat hij de schat vindt die in zijn geboorteplaats begraven ligt, zodat hij die aan zijn arme vader kan geven…

Wat zegt de pers?

‘Hartverwarmende literatuur… de humor is altijd liefdevol, vol compassie… Zijn boek is de langgerekte lach van een man die de komedie gebruikt als ontsnapping uit de tragedie van een desintegrerende cultuur.’ - Chaim Potok, The New York Times Book Review

Specificaties

ReeksJiddische Bibliotheek
ISBN9789050001175
Aantal pagina's359
UitgeverijVassallucci
Publicatiedatum1999

Onderwerpen

Jiddische schrijvers autobiografie
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Vandaag is het boek aangekomen. Ik wil u hartelijk bedanken voor de moeite en het lieve kaartje."
Olaf H. uit Voorhout, Nederland (30/1/2016)

"Bedankt voor de supersnelle zending van het boek. Wat een service!"
Guy S. uit Berlaar, België (7/8/2016)

"Vandaag het boek ontvangen, dank daarvoor. Het is voor mij speciaal omdat Ingnace Vervaet mijn schoonvader was en nu mijn dochter, zijn kleinkind, door het lezen van het boek een beter beeld kan krijgen van opa want daar weet zij helaas niet veel meer van te herinneren."
Marijke E. uit Den Haag, Nederland (19/4/2017)

Maak een afspraak met De Kaft