DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Het laatste feest

Een familie in de Provence

Frédérique Hebrard

Het laatste feest - Frédérique Hebrard
Het laatste feest achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, snede bevlekt
€4,50
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Het is augustus 1913. De familie Cabreyrolle d’Azérac geeft een groot feest ter ere van de negentigste verjaardag van overgrootvader Eugène en de tiende verjaardag van achterkleinzoon Guilhem. Iedereen uit de Camargue is aanwezig om eer te bewijzen aan de adellijke familie Azérac, die oeroude wortels heeft in het magische landschap tussen de armen van de Rhóne en de Middellandse Zee. Een landschap dat wordt gedomineerd door pikzwarte stieren en smetteloos witte paarden, en waar alles draait om ‘het geloof in de stieren’, die er door gardians worden gehoed en gefokt voor de beroemde stierengevechten.
Eugènes zoon Auguste keert deze traditie echter de rug toe en stort zich in het zakenleven. Hij gaat een riskante financiële transactie aan met de Bourriechs, een schatrijke bankiersfamilie uit Marseille, met als inzet een huwelijk tussen zoon Charles Bourriech en zijn eigen dochter Faustine. Maar de beeldschone Faustine is verliefd op een Spaanse torero en weigert in te stemmen met het huwelijk. Ze slaat op de vlucht.
De gevolgen zijn niet te overzien: Charles pleegt zelfmoord, de Bourriechs zweren wraak en ontnemen de Azéracs vrijwel alles wat ze bezitten, Auguste sterft aan een gebroken hart. Deze gebeurtenissen zijn nog maar de opmaat tot méér noodlottige ontwikkelingen. De vloek die op de Azéracs rust zal zich voortzetten tot in generaties erna…
Het laatste feest. Een familie in de Provence is een majestueus boek, over de ondergang en wederopkomst van een adellijk geslacht in de genadeloze Camargue.

Specificaties

ISBN9789029521482
TaalNederlands
Originele taalFrans
Aantal pagina's445
UitgeverijArchipel
Publicatiedatum1998

Onderwerpen

franse schrijfsters familiegeschiedenis
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Ik heb de boeken vandaag reeds ontvangen en ze verkeren inderdaad in een uitstekende staat - als nieuw. Bedankt voor het zeer vlotte verloop van de transactie en nog veel succes toegewenst met jou (web)winkel."
Jean-Pierre S. uit Marche-en-Famenne, België (19/4/2017)

"Bedankt voor de supersnelle zending van het boek. Wat een service!"
Guy S. uit Berlaar, België (7/8/2016)

"Mijn laatste bestelling heb ik vorige week in prima staat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank."
Henk M. uit Hedel, Nederland (28/1/2016)

Maak een afspraak met De Kaft