DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Het grootste geluk

Mark Elchardus

Het grootste geluk - Mark Elchardus
Het grootste geluk achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
2.00
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, slijtage aan de hoeken van het boek
€10,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Waarom hebben we niet meer aandacht voor ons geluk? Als er nu iets is waaraan we belang moeten hechten, dan is dat toch het geluk van de mensen.
In de 18de eeuw had men daar revolutionaire ideeën over. Men moest streven naar het grootste geluk van zoveel mogelijk mensen en daarbij telde het geluk van iedereen evenzeer. Wetgeving, moraal en beleid dienden op dat doel te worden afgestemd.
Om het geluk van iedereen op een doeltreffende manier te kunnen nastreven, moet men het echter kunnen waarnemen en meten. Dat kon in de 18de eeuw nog niet. Men ging daarom noodgedwongen uit van de veronderstelling dat economische groei de kansen op geluk van iedereen vergroot.
Vandaag stellen we echter vast dat in rijke landen, zoals Belgie, economische groei niet meer bijdraagt tot meer geluk. In die landen stagneert het geluk ondanks groeiende welvaart. We beschikken vandaag nochtans over de middelen om te streven naar het grootste geluk van zoveel mogelijk mensen. We moeten die middelen gewoon leren gebruiken: het gelukkigste land ter wereld worden.
Daar wil dit boek toe bijdragen. De auteurs ontwikkelden vooreerst een instrument om het geluk te meten. Op basis van de ervaring van 4500 inwoners van ons land gaan ze na hoe we onze kansen op geluk kunnen verhogen, welke rol de voorwaarden waaronder we leven, de anderen waarmee we leven en onze eigen wijsheid daarbij spelen. Op basis van hun bevindingen pleiten zij voor een politiek van het geluk, die de kansen op geluk van iedereen vergroot.
Aan de hand van een persoonlijke gelukstest kan de lezer ook zijn individuele gelukservaring meten. De vele adviezen in het boek vormen een leidraad waarmee iedereen zijn kansen op geluk kan verhogen.

Mark Elchardus is hoogleraar sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel en lid van de onderzoeksgroep TOR. Hij is onder meer auteur van De dramademocratie en mederedacteur van De symbolische samenleving.

Wendy Smits is senior onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en lid van de onderzoeksgroep TOR. Zij is onder meer medeauteur van Anatomie en oorzaken van het wantrouwen en onderzoekt momenteel de sociale participatie van de Vlamingen.

Specificaties

ISBN9789020971156
TaalNederlands
Aantal pagina's229
UitgeverijLannoo Campus
Publicatiedatum2007

Onderwerpen

sociologie geluk welvaart
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Nog een hartelijk dank voor de gezellige boekvoorstelling van dinsdag jl. Zeker voor herhaling vatbaar."
Hilde D. uit Gent, België (3/3/2017)

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

"Beste Leen, Het boek werd me zopas geleverd ! Bedankt voor de uitstekende service en de wel zeer snelle verzending !"
Michel G. uit Belcastel et Buc, Frankrijk (27/6/2016)

Maak een afspraak met De Kaft