Het Belgisch labyrint

Geert Van Istendael

Het Belgisch labyrint - Geert Van Istendael
Het Belgisch labyrint achterflap
Goodreads waardering - 17 beoordelingen
3.85
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789045019468
TaalNederlands
Aantal pagina's304
Afmetingen210 x 134 x 24 mm
UitgeverijAtlas
Publicatiedatum2011

Onderwerpen

België vaderlandse geschiedenis

Flaptekst

Taalgrens en ruimtelijke wanorde, de industriële glorie van Wallonië en de ellende van Brussel, Verkavelingsvlaams en plat Gents, Philips II en Willem I, zwart en wit, rechts pacifisme en links conservatisme, van Julius Caesar tot Bart De Wever, van Karel de Grote tot Elio Di Rupo; dit alles en nog veel meer vertelt, analyseert, vergelijkt, vervloekt Geert van Istendael in dit boek. Hij doet dat in zijn onnavolgbare stijl, erudiet en grappig, soms keihard, soms vertederend, niet vies van krachtige standpunten, maar ook met een grote eerbied voor feiten en, in de mate van het mogelijke, objectiviteit. Wie België bemint, leze dit boek. Wie België haat, leze dit boek. Kortom, lees dit boek.

Geert van Istendael is schrijver, vertaler, essayist en dichter. Van hem verschenen onder meer Mijn Duitsland, Gesprekken met mijn dode god, Sociale zekerheid en andere gedichten en Tot het Nederlandse volk.

In 1989 verscheen Het Belgisch labyrint voor het eerst. Het werd vrijwel onmiddellijk toegejuicht als een klassieker in onze letteren. Dit is de zeventiende druk. Tegelijk is het de vierde grondige herwerking van de oorspronkelijke tekst.