Het appartement

Tatiana de Rosnay

Het appartement - Tatiana de Rosnay
Het appartement achterflap
Goodreads waardering - 620 beoordelingen
3.30
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789047202905
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's215
Afmetingen213 x 137 x 19 mm
UitgeverijArtemis & Co
Publicatiedatum2012

Onderwerpen

psychologische roman

Flaptekst

​Colombe Barou is een onopvallende vrouw van in de dertig met een tiener-tweeling, een echtgenoot die vaak op reis is en een niet al te enerverende baan als ghostwriter. Haar saaie bestaan verandert op slag wanneer het gezin verhuist naar een ruimer appartement dat één minpunt heeft: de overbuurman, dokter Faucleroy, draait midden in de nacht keiharde rockmuziek, maar alleen als Colombes man niet thuis is.

Dan vraagt de uitgeverij haar de memoires te schrijven van een filmster met een turbulent leven. De preutse Colombe moet daarvoor erotische literatuur lezen om de juiste toon te treffen en al lezend wacht ze gespannen af tot haar buurman de Stones weer opzet. Ze komt tot de conclusie dat haar eigen leven weinig voorstelt en haar frustratie hierover, haar seksuele verlangens en de woede jegens haar bovenbuurman stapelen zich op en raken verstrengeld. Wanneer Colombe uiteindelijk besluit het appartement van de mysterieuze Faucleroy binnen te sluipen, zet dat een reeks onomkeerbare gebeurtenissen in gang, met onvoorziene gevolgen.

Het appartement is een uiterst spannende psychologische pageturner die doet denken aan Hitchcocks klassieker Rear Window.