DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Henry Ford

Uitvinder van de moderne tijd

Richard Snow

Henry Ford - Richard Snow
Henry Ford achterflap
Goodreads waardering - 2 beoordelingen
3.97
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€20,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

In de zomer van 1876 ziet Henry Ford een zwarte roetwolk op zich afkomen. Het is een stoomtractor; ‘het eerste voertuig dat ik zag dat niet door paarden werd getrokken.’ Zeventien jaar later krijgt hij op kerstavond zijn eerste, uit restjes metaal samengestelde benzinemotor aan de praat in de keuken van zijn huis.

Na deze uitvinding bouwde Ford een automobiel en uiteindelijk zou hij met zijn T-Ford stadsbeeld, landschap en de hele manier van leven in de Verenigde Staten radicaal veranderen. Er komen wegen, het platteland wordt bereikbaar, afstanden zijn kleiner en het leven is sneller dan ooit.

Fords introductie van hogere lonen en massaproductie ligt aan de basis van onze huidige massaconsumptie. Amerika is de moderne tijd binnengereden, voor een groot deel in de auto’s van Henry Ford.

In dit boek vol rijke anekdotes beschrijft Richard Snow bijna filmisch hoe Ford zijn auto ontwikkelt en een handelsimperium opbouwt. Maar ook hoe in de tweede helft van diens leven zijn duistere kanten - hoogmoed en paranoia - de overhand krijgen.

Het is wonderbaarlijk, concludeert Snow, hoeveel gelijkenis Ford vertoont met zijn grootste uitvinding, de T-Ford: koppig en humeurig, maar onoverwinnelijk.

Wat zegt de pers?

‘Dit boek over het leven van Henry Ford is in vele opzichten een handboek en les voor (potentiële) ondernemers. De eigenschappen die nodig zijn om een succesvol ondernemer te worden, zijn vandaag even actueel als in de tijd dat Ford zijn imperium opbouwde.’ - Bernard Wientjes

‘Het Detroit dat Snow beschrijft was zo rijk met zijn creatieve chaos van honderden aspirant auto-industriëlen, van de Dodge-broeders tot James Ward Packard, dat het ons doet denken aan Silicon Valley in de vroege dagen van de personal computer.’ - Roger Lowenstein, The Wall Street Journal

‘Niemand heeft het verhaal van Henry Fords ongelofelijke carrière en successen beter verteld dan Richard Snow in dit boek. Door Snows soepele stijl en karakteristieke anekdotes leest deze biografie net zo prettig als een spannende thriller.’ - Steve Forbes, Forbes

Specificaties

ISBN9789085715054
TaalNederlands
Aantal pagina's325
UitgeverijHistorisch Nieuwsblad
Publicatiedatum2016

Onderwerpen

uitvindingen auto's
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Dank u wel voor de snelle levering van dit prachtige boek. Het ziet er echt nog heel mooi uit! De verzendkosten vielen me ook alles mee. Heel blij mee!"
Geertje O. uit Barneveld, Nederland (22/4/2017)

"Vandaag is het boek aangekomen. Ik wil u hartelijk bedanken voor de moeite en het lieve kaartje."
Olaf H. uit Voorhout, Nederland (30/1/2016)

"Bedankt voor de goede service, het boek is al toegekomen."
Jan P. uit Heist-op-den-Berg, België (29/10/2016)

Maak een afspraak met De Kaft