Hebben zij gelijk?

Aanval op von Däniken, Charroux e.a.

Pieter Coll

Hebben zij gelijk? - Pieter Coll
Hebben zij gelijk? achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBNgeen
TaalNederlands
Originele taalDuits
Originele titelGeschäfte mit der Phantasie
Aantal pagina's243
UitgeverijN. Kluwer
Publicatiedatum1971

Onderwerpen

alternatieve geschiedenis ruimtevaart

Flaptekst

De boeken van Von DUniken en Charroux werden internationale “bestsellers”. De auteurs bestrijden elkaar de eer en de oorspronkelijkheid van hun beweringen, maar wat is er wetenschappelijk verantwoord?

Pieter Coll stelt bepaalde theorieën van deze auteurs en enkele anderen, tegenover bewezen feiten en conclusies van wetenschappelijke onderzoekers. Er blijven nog vele aspecten, die nog niet bewezen kunnen worden en zijn “wetenschappelijke beweringen altijd onveranderlijk? Wij hebben de laatste jaren heel wat (wetenschappelijke) stellingen zien vervangen door andere en telkens ontstaan weer nieuwe hypothesen. Dat er op andere planeten in het heelal “leven” bestaat acht de wetenschap nu zeer wel mogelijk. Men neemt ook aan dat daar veel oudere beschavingen kunnen bestaan omdat de aarde in verhouding niet zo oud is.

Zo’n bewering dat er leven op andere planeten mogelijk is werd 5 jaar geleden nog als onzin terzijde geschoven. Minder dan 25 jaar geleden beweerden wetenschapsmensen dat landen op de maan onmogelijk zou blijken te zijn.

Pieter Coll onderzoekt “De Maya in een raket” evenals verklaringen over “Vliegende schotels”. Met een grondige kennis van natuurwetenschappen en techniek en met een open oog voor de feiten gaat de auteur de theorie van de historische ruimtevaart na en plaatst hierbij vele vraagtekens.

Dit boek is geen spitsvondige, wetenschappelijke uiteenzetting, maar een nuchtere beschouwing over een veelvoud van natuurwetenschappelijke en technische raadsels, welke elke lezer zal boeien.

Uitgeverij N. Kluwer besloot tot de uitgave van dit dermate belangwekkende boek, omdat het weer zoveel stof tot discussie biedt.