DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Hebben zij gelijk?

Aanval op von Däniken, Charroux e.a.

Pieter Coll

Hebben zij gelijk? - Pieter Coll
Hebben zij gelijk? achterflap
  • Bindwijze: Hardcover
  • Conditie: tweedehands, omslag licht beschadigd, boek zelf in uitstekende conditie
€8,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

De boeken van Von DUniken en Charroux werden internationale “bestsellers”. De auteurs bestrijden elkaar de eer en de oorspronkelijkheid van hun beweringen, maar wat is er wetenschappelijk verantwoord?

Pieter Coll stelt bepaalde theorieën van deze auteurs en enkele anderen, tegenover bewezen feiten en conclusies van wetenschappelijke onderzoekers. Er blijven nog vele aspecten, die nog niet bewezen kunnen worden en zijn “wetenschappelijke beweringen altijd onveranderlijk? Wij hebben de laatste jaren heel wat (wetenschappelijke) stellingen zien vervangen door andere en telkens ontstaan weer nieuwe hypothesen. Dat er op andere planeten in het heelal “leven” bestaat acht de wetenschap nu zeer wel mogelijk. Men neemt ook aan dat daar veel oudere beschavingen kunnen bestaan omdat de aarde in verhouding niet zo oud is.

Zo’n bewering dat er leven op andere planeten mogelijk is werd 5 jaar geleden nog als onzin terzijde geschoven. Minder dan 25 jaar geleden beweerden wetenschapsmensen dat landen op de maan onmogelijk zou blijken te zijn.

Pieter Coll onderzoekt “De Maya in een raket” evenals verklaringen over “Vliegende schotels”. Met een grondige kennis van natuurwetenschappen en techniek en met een open oog voor de feiten gaat de auteur de theorie van de historische ruimtevaart na en plaatst hierbij vele vraagtekens.

Dit boek is geen spitsvondige, wetenschappelijke uiteenzetting, maar een nuchtere beschouwing over een veelvoud van natuurwetenschappelijke en technische raadsels, welke elke lezer zal boeien.

Uitgeverij N. Kluwer besloot tot de uitgave van dit dermate belangwekkende boek, omdat het weer zoveel stof tot discussie biedt.

Specificaties

ISBNgeen
TaalNederlands
Originele taalDuits
Originele titelGeschäfte mit der Phantasie
Aantal pagina's243
UitgeverijN. Kluwer
Publicatiedatum1971

Onderwerpen

alternatieve geschiedenis ruimtevaart
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"De eerste boeken die binnenkwamen heb ik besteld bij dekaft.be, hier zijn boeken die tweedehands zijn, maar in principe zo goed als nieuw zijn. Daardoor heb je gewoon nog mooie boeken voor een goedkoop prijsje! [...] Ik heb veel mensen gezien die zo hun twijfels hadden over dekaft.be of welke andere tweedehands boekenwinkel ook, ik wil de twijfels rondom dekaft.be uit de wereld helpen. Wat ik binnenkreeg waren gewoon splinternieuwe boeken, ze worden dus wel zorgvuldig uitgezocht. Nog een leuk puntje was dat ik er boekenleggers bij kreeg[...]. Ik raad jullie aan om snel eens een kijkje te nemen op www.dekaft.be!"
Henriet v. W. uit Buitenpost, Nederland (29/6/2016)

"Bedankt voor de vlotte levering en de mooie nieuwjaarswens! Ik ben blij dat mijn dochter Mette-Marit nu ook het boek Rossy, dat krantenkind kan lezen waar ik zo mooie herinneringen aan heb."
Evelyne V. uit Sint-Amandsberg, België (12/1/2017)

"Dank u wel voor de snelle levering van dit prachtige boek. Het ziet er echt nog heel mooi uit! De verzendkosten vielen me ook alles mee. Heel blij mee!"
Geertje O. uit Barneveld, Nederland (22/4/2017)

Maak een afspraak met De Kaft