Grunbergbijbel

Arnon Grunberg leest het Boek der Boeken

Arnon Grunberg

Grunbergbijbel - Arnon Grunberg
Grunbergbijbel achterflap
Goodreads waardering - 14 beoordelingen
3.14
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, licht beschadigd
€9,00 €6,30
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789025317546
TaalNederlands
Aantal pagina's290
Afmetingen198 x 125 x 27 mm
UitgeverijAthenaeum - Polak & Van Gennep
Publicatiedatum28-10-2005

Onderwerpen

nederlandse schrijvers bijbel bloemlezing

Flaptekst

De Nieuwe Bijbelvertaling die eind 2004 verscheen deed veel stof opwaaien. Geloven en niet-gelovigen haastten zich om een van de edities aan te schaffen en inmiddels zijn er meer dan dan 300 000 verkocht. Voor sommigen is het een hernieuwde, voor anderen een eerste kennismaking.

De uitgave in de Gouden Reeks telt zonder toelichtingen al bijna 2500 bladzijden, en eerlijk is eerlijk: niet alle stukken zijn even boeiend. Maar wie de moeite neemt wordt meer dan beloond: hij vindt prachtige passages naast gruwelijke en schokkende, het vreemde van het verleden naast tijdloze verhalen. Voor deze bloemlezing koos Arnon Grunberg wat hem het meest raakte, in positieve en negatieve zin. Rode lijn in zijn keuze is het offer, dat in allerlei vormen een zeer grote rol speelt in de bijbel, met als beroemdste voorbeelden de verhalen van Abraham en Jezus.

Die persoonlijke keuze licht Grunberg telkens toe, waardoor de Grunbergbijbel meer is dan een verzameling losse verhalen: het is een verhaal op zichzelf, een nieuwe kijk op het beroemdste boek uit onze cultuur. En een schitterende selectie voor wie niet de tijd heeft om alles te lezen.

Arnon Grunberg over Jesaja: ‘Een mooi evenwicht tussen plechtstatig taalgebruik, zonder dat het potsierlijk wordt, en spreektaal. Poëtisch en toch helder. Mooier kan bijna niet, lijkt me.’
Over De wijsheid van Jezus Sirach: ‘De tekst leest aangenaam, de retoriek werkt goed.’