DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Groen aquarium & Dagboek van de Messias

Abraham Sutzkever

Groen aquarium & Dagboek van de Messias - Abraham Sutzkever
Groen aquarium & Dagboek van de Messias achterflap
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Abraham Sutzkever (1913) werd geboren in Smargon, Litouwen. Van 1915 tot 1902 woonde hij met zijn ouders in Siberië. Daarna keert het gezin terug naar zijn vaderland en vestigt zich in de hoofdstad Wilna, waar Sutzkever in de jaren dertig een vooraanstaande rol speelt in de groep jonge dichters Di joenge. Tijdens de Duitse bezetting verbleef hij in het getto van Wilna. In 1943 wist hij te ontvluchten en vocht hij mee met de partizanen in de bossen rondom de stad. In 1947 emigreerde hij naar Israel. Daar werd hij redacteur van het vermaarde Jiddische literaire tijdschrift Di Goldene Keit. Sutzkever publiceerde tientallen poëzie-bundels. Momenteel woont hij in Israel.

Als derde deel in de Jiddische Bibliotheek verschijnt Groen aquarium & Dagboek van de Messias van Abraham Sutzkever. Groen aquarium — geschreven in 1954 en 1955 — bevat vijftien vertellingen waarin de schrijver zijn oorlogsherinneringen verwoordt. In poëtisch proza tracht hij de afgrond tussen dood en leven te overbruggen. Als een Orfeus zoekt hij zijn geliefde doden, maar hij mag slechts door het donkere glas van een aquarium kijken. Hij stelt zich ten doel het breekbare glas te beschermen tegen de verwoestende hand van de tijd.

Het tweede deel van het boek is getiteld Dagboek van de Messias en is geschreven russen 1970 en 1975. Het betreft autobiografische notities — over zijn jeugd, zijn eerste liefde, een vliegreis, voorvallen uit zijn leven in Jeruzalem en Tel Aviv — maar alle beschrijvingen veranderen geleidelijk van karakter. Ze vervlechten zich met het bovenzinnelijke, en bieden een ander perspectief van ruimte en tijd.

Specificaties

ReeksJiddische Bibliotheek
ISBN9789050000864
TaalNederlands
Originele taalJiddisch
Aantal pagina's160
UitgeverijVassallucci
Publicatiedatum1998

Onderwerpen

tweede wereldoorlog autobiografisch poolse schrijvers
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

"Mijn laatste bestelling heb ik vorige week in prima staat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank."
Henk M. uit Hedel, Nederland (28/1/2016)

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

Maak een afspraak met De Kaft