Goesting in Vlaanderen

Wat wij al eeuwenlang lekker vinden

Eddie Niesten

Goesting in Vlaanderen - Eddie Niesten
Goesting in Vlaanderen achterflap
Goodreads waardering - 0 beoordelingen
0.00
  • Bindwijze: Hardcover
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,50 €2,25
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789058266422
TaalNederlands
FotograafJan Crab
Aantal pagina's227
Afmetingen250 x 200 x mm
UitgeverijDavidsfonds
Publicatiedatum16-09-2009

Onderwerpen

vlaamse keuken vlaanderen

Flaptekst

Niets zo Vlaams als hamrolletjes met witlof, paling in ’t groen, een frisse pint bier of een lekker stuk chocolade. Stuk voor stuk typische gerechten en producten van bij ons. Ook al ondergaat de Vlaamse keuken al heel lang invloeden uit de hele wereld, we blijven de producten uit onze eigen regio koesteren.

Van de appelteelt in Haspengouw tot de wijnbouw in het Hageland: aan de hand van een veertigtal streekproducten reis je door Vlaanderen en maak je kennis met de rijkdom van onze (streek)gastronomie. Ontdek de achtergrond en geschiedenis van typisch Vlaamse producten, maar vooral hoe ze gebruikt worden in de keuken, in de dagelijkse kost en op de feesttafel. Gerechten en producten met een verhaal dus, rijkelijk opgediend met foto’s van toen en nu. Boordevol smakelijke recepten die je nog meer ‘goesting’ doen krijgen in Vlaanderen.

Eddie Niesten is verbonden aan het Centrum Agrarische Geschiedenis in Leuven. Hij publiceerde diverse boeken over België, de Belgische landbouw en gastronomie en geeft lezingen rond deze thema’s.