DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Gertrude en Claudius

John Updike

Gertrude en Claudius - John Updike
Gertrude en Claudius achterflap
Goodreads waardering - 0 beoordelingen
3.54
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€8,50 €5,95
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

De koning is nog geen twee maanden dood en zijn weduwe is al hertrouwd, met haar zwager. Zoon Hamlet hult zich in het zwart en spuwt zijn gal. De geest van de oude koning waart rond en weeklaagt over moord. Wat is hier gebeurd? Als jonge vrouw wordt prinses Gertrude door haar vader, koning Rorik, uitgehuwelijkt. Het huwelijk blijkt redelijk gelukkig. Maar Gertrudes onvervulde verlangens naar echte liefde verleiden haar ertoe een levensgevaarlijke affaire te beginnen met haar zwager. En dat wanneer ze reeds van middelbare leeftijd is, en moeder van een volwassen zoon, prins Hamlet.
Zoals haar vader vóór haar begrijpt ook Gertrude weinig van haar kind. Hamlet is meer in filosofie en theater geïnteresseerd dan in het hof of het slagveld. Gertrude en haar zwager Claudius maken een fatale inschattingsfout wanneer ze denken dat Hamlet wel over de dood van zijn vader heen zal stappen en met Ophelia voor een lange rij troonopvolgers zal zorgen. Onbegrip, ambitie, oorlogsdreiging, lust en jaloezie: Updike slaagt erin niet alleen een volstrekt geloofwaardige en meeslepende bijdrage te geven aan de Hamlet-legende, hij verdiept bovendien ons inzicht in de tragedie van de jonge prins.

Wat zegt de pers?

‘Zoals Shakespeare oude kronieken gebruikte om zijn precaire evenwicht tussen verbeelding en feiten te bereiken, zo gebruikt Updike Shakespeare om een eigenzinnig, aangenaam en schitterend gestileerde roman te schrijven.’ - The New York Times Book Review

‘Voor een project als dit heb je vaardigheid, ambitie en zelfvertrouwen nodig [...] Updike heeft alles in huis [...] zijn personages zijn geen schimmige imitaties van Shakespeare: ze hebben hun geheel eigen aantrekkingskracht. ’ - New York Times Review of Books

Specificaties

ISBN9789029549950
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's211
Afmetingen210 x 130 x 20 mm
UitgeverijDe Arbeiderspers
Publicatiedatum13-11-2001

Onderwerpen

amerikaanse schrijvers Shakespeare
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de goede service, het boek is al toegekomen."
Jan P. uit Heist-op-den-Berg, België (29/10/2016)

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

"Dank voor zending. Het boek heb ik gisteren in goede orde ontvangen. Ik geniet er reeds van."
Yvon N. uit Breda, Nederland (23/4/2017)

Maak een afspraak met De Kaft