Geluk kun je alleen schilderen

F.B. Hotz - Het Leven

Aleid Truijens

Geluk kun je alleen schilderen - Aleid Truijens
Geluk kun je alleen schilderen achterflap
Goodreads waardering - 9 beoordelingen
4.22
  • Bindwijze: Linnen band met omslag
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€28,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 6
Verzendkost Nederland: € 8
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ReeksOpen Domein
ISBN9789029575317
TaalNederlands
Aantal pagina's662
Afmetingen242 x 167 x 60 mm
UitgeverijDe Arbeiderspers
Publicatiedatum2011

Flaptekst

​Over het leven van F.B. Hotz bestaat een door de auteur zelf zorgvuldig in stand gehouden schimmigheid. Zo zou het saai en teruggetrokken zijn geweest. Niets was echter minder waar. Frits Bernard Hotz (1922 - 2000) was begiftigd met drie grote talenten: hij kon goed tekenen, was zeer muzikaal en hij had schrijftalent. De Tweede Wereldoorlog maakte een einde aan zijn wens ontwerper te worden. Na de oorlog trad hij enige tijd op met bekende jazzorkesten, maar stopte na een groot drama in zijn vriendenkring. De drang om te schrijven bleef echter.

In zijn privéleven zat het Hotz vaak tegen, en zijn gezondheid was broos. Maar geluk was er ook. Het moment waarop hij hoorde dat zijn verhaal ‘De tramrace’ gepubliceerd zou worden, noemde hij ‘een van de beste in mijn leven’. Het was het begin van een schrijversloopbaan van twintig jaar, die uiteindelijk bekroond werd met de P.C. Hooftprijs in 1998.

Aleid Truijens werkte ruim zeven jaar aan deze biografie, die leest als een roman. Ze schreef een meeslepend en ontroerend verhaal over een veelbewogen mensenleven in een roerige eeuw.