Geketend door een koning

20 jaar gevangenschap in de kerkers van Hassan II

Fatéma Oufkir

Geketend door een koning - Fatéma Oufkir
Geketend door een koning achterflap
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€9,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789043902052
TaalNederlands
Originele taalArabisch
Aantal pagina's272
UitgeverijTirion
Publicatiedatum2001 - eerste druk

Onderwerpen

marokkaanse schrijfsters waargebeurd politiek gevangene marokko

Flaptekst

Fatéma Oufkir heeft Marokko in al zijn gedaanten meegemaakt. Het Franse protectoraat, het leven aan het hof van sultan Mohammed V, de onafhankelijkheidsstrijd, een huwelijk als zestienjarige met de aantrekkelijke officier Mohamed Oufkir en het paleisleven wanneer haar man de vertrouwenspersoon wordt van koning Hassan II.
En daarna het verpletterende verdriet: generaal Oufkir, die volgens de officiële lezing ‘zelfmoord pleegt, wordt doodgeschoten omdat hij een complot tegen de koning zou hebben gesmeed. Dan volgt een lijdensweg in de verschrikkelijke kerkers, waarin de wraakzuchtige monarch Hassan II Fatéma en haar zes kinderen twintig jaar lang laat verdwijnen.
Fatéma Oufkir, nu weer een vrije vrouw, vertelt haar herinneringen aan de gelukkige jaren, aan de verwarrende persoonlijkheid van Hassan II, aan de complotten, aan de tijd van ellende, aan de ontsnapping en de periode daarna.

Geketend door een koning is een schokkende getuigenis van een stuk hedendaagse geschiedenis, met al haar pracht en al haar gruwelen.