DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Ferdinand Domela Nieuwenhuis

Een romantische revolutionair

Jan Willem Stutje

Ferdinand Domela Nieuwenhuis - Jan Willem Stutje
Ferdinand Domela Nieuwenhuis achterflap
Goodreads waardering - 0 beoordelingen
3.65
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€24,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Weinigen spraken in Nederland en België zo tot de verbeelding als Ferdinand Domela Nieuwenhuis. Talloze arbeiders zagen in hem een Verlosser, een held die afstand deed van de hoge kringen waartoe hij door geboorte behoorde. Waar hij sprak, stroomden de zalen vol. Hij redigeerde het beroemde blad Recht voor Allen en onder zijn charismatische leiding groeide de Sociaal Democratische Bond uit tot een landelijke partij. Zijn boeken en brochures werden in vele talen vertaald.
De elite spaarde hem niet. Domela zat in de gevangenis wegens majesteitsschennis en België en Duitsland verboden hem de toegang. Internationale geheime diensten maakten jacht op hem. Jan Willem Stutje schreef een biografie boordevol nieuwe informatie. Hij staat uitvoerig stil bij Domela’s charisma, las zijn briefwisseling met illustere personen als Karl Marx, Friedrich Engels, August Bebel, Peter Kropotkin en Robert Michels. Hij presenteert Domela als een internationale coryfee zonder wie het socialisme en anarchisme een minder utopisch aanzien had gekregen. Domela ging uit van de emanciperende kracht van kennis en onderwijs. Maar hij was ook een romantische revolutionair die gedreven werd door de behoefte aan het herstel van eenheid en gemeenschap. Medestrijders en rivalen als Multatuli, Pieter Jelles Troelstra, Wilhelm Liebknecht, César De Paepe en Eduard Anseele komen in dit boek volop tot leven. Ook de tragiek in Domela’s privéleven blijft niet onbesproken: de man verloor drie echtgenotes en vijf kinderen.

Met een voorwoord van Marcel van der Linden.

Specificaties

ISBN9789045021249
TaalNederlands
Aantal pagina's551
UitgeverijAtlas Contact
Publicatiedatum2012

  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

"Bedankt voor de supersnelle zending van het boek. Wat een service!"
Guy S. uit Berlaar, België (7/8/2016)

"Beste Leen, De boeken zijn van de morgen aangekomen. Alles was perfect. Goede verpakking : geen enkel probleem. Dank voor alles en tot volgende keer."
Georges S. uit Rixensart, België (4/8/2016)

Maak een afspraak met De Kaft