DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Eva slaapt

Francesca Melandri

Eva slaapt - Francesca Melandri
Eva slaapt achterflap
Goodreads waardering - 48 beoordelingen
3.96
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: tweedehands, matige gebruikssporen
€7,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Noord-Italië, het zomervakantie- en skiparadijs voor tal van Nederlanders, als het toneel van een onmogelijke liefdesgeschiedenis in onrustige tijden, van een provincie zonder vaderland en een meisje zonder vader.

Eva groeit op zonder vader. Als achtjarige maakt ze mee hoe haar moeder, die in een vakantiehotel de sterren van de hemel kookt, verliefd wordt. De Duitstalige Gerda, een beeldschone Zuid-Tiroolse met een buitenechtelijk kind, valt uitgerekend op een politieagent van de Italiaanse staatsmacht, die hard optreedt tegen de onafhankelijkheidsideeën van de Zuid-Tirolers. Vito, een carabiniere uit het diepe zuiden, is anders dan de vorige minnaars van haar moeder. Hij sluit de kleine Eva in zijn hart. Een tijd lang vormt het drietal een echt gezinnetje. Begin jaren zeventig, wanneer de Zuid-Tirolers en de Italianen elkaar letterlijk naar het leven staan, en Rome met harde hand regeert, heeft dat pijnlijke gevolgen voor het drietal. Jaren later reist de veertigjarige Eva dwars door Italië naar Vito in Reggio Calabria. Hij ligt op sterven en wil Eva nog één keer zien. En haar vragen waarom ze zijn brieven nooit heeft beantwoord. Eva slaapt is het verhaal over een intens verlangen naar iets wat je nooit hebt gehad, maar waarvan je wel weet dat het er is. En het vertelt op een boeiende manier een stuk geschiedenis waar bijna geen vakantiegast in deze paradijselijke streek weet van heeft.

Wat zegt de pers?

‘Hoe Melandri een volstrekt onbekend hoofdstuk van onze geschiedenis en het aangrijpende verhaal van Gerda en haar twee liefdes in elkaar vlecht, is meesterlijk. Een groots boek!’ - Corriere della sera

‘De nieuwe bestseller uit Italië - en wat een verteltalent!’ - Il Tempo

Specificaties

ISBN9789059363175
TaalNederlands
Originele taalItaliaans
Aantal pagina's381
UitgeverijCossee
Publicatiedatum2011

Onderwerpen

italiaanse schrijfsters historische roman
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

"Bedankt voor de vlotte levering en de mooie nieuwjaarswens! Ik ben blij dat mijn dochter Mette-Marit nu ook het boek Rossy, dat krantenkind kan lezen waar ik zo mooie herinneringen aan heb."
Evelyne V. uit Sint-Amandsberg, België (12/1/2017)

"Beste Leen, Het boek werd me zopas geleverd ! Bedankt voor de uitstekende service en de wel zeer snelle verzending !"
Michel G. uit Belcastel et Buc, Frankrijk (27/6/2016)

Maak een afspraak met De Kaft