Emmanuel Macron

De wonderbaarlijke opkomst van een jonge politicus

Anne Fulda

Emmanuel Macron - Anne Fulda
Emmanuel Macron achterflap
Goodreads waardering - 2 beoordelingen
3.26
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: tweedehands, lichte leesvouwen in boekrug, net exemplaar
€8,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789462987456
TaalNederlands
Aantal pagina's209
UitgeverijAUP
Publicatiedatum2017

Onderwerpen

politiek politieke biografie staatsleiders frankrijk president

Flaptekst

Begin 2017 kijkt heel Europa met verbazing naar de snelle opkomst en verkiezing van de 39-jarige Emmanuel Macron en zijn nieuwe beweging En Marche! Wie is deze ex-bankier die werd verkozen tot de nieuwe Franse president?

Al vanaf zijn kindertijd wordt Macron als een nieuwe ‘Petit Prince’ beschouwd. Telkens opnieuw wordt hij door anderen, waaronder zijn meerderen, bewonderd en aangemoedigd. Vaak is hij hun in intellectueel opzicht de baas. De overgang van de presidentskandidaat met zijn lieve, engelachtige glimlach naar de president met zijn onbuigzame blik en krachtig taalgebruik verloopt even vlot als resoluut.

Journaliste Anne Fulda biedt in dit boek een intiem en uniek portret van deze atypische Don Juan. Ze schetst een beeld van een man met grote vastberadenheid, een haast onmerkbaar superioriteitsgevoel, een onwrikbaar vertrouwen in zijn lotsbestemming en een even diep als goed gecamoufleerd ego-centrisme.

Nu hij een reeks ingrijpende hervormingen wil doorvoeren, keldert zijn populariteit. Gaat hij zijn beloften aan zijn land en aan Europa waarmaken?

Anne Fulda is een gerenommeerde politiek journaliste bij de Franse televisie en de krant Le Figaro, waar zij verantwoordelijk is voor de serie Portretten. Eerder schreef ze een biografie over oud-president Jacques Chirac.