Einstein verliefd

Zijn gecompliceerde leven en revolutionaire werk

Dennis Overbye

Einstein verliefd - Dennis Overbye
Einstein verliefd achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€12,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789027419354
TaalNederlands
Aantal pagina's459
Afmetingen230 x 149 x 40 mm
UitgeverijSpectrum
Publicatiedatum2005

Flaptekst

Einstein verliefd is een prachtig portret van de jonge Albert Einstein. Van de jonge, onzekere student die zijn hart verliest aan de natuurkunde en aan Mileva, zijn briljante eerste vrouw met wie hij lief en leed deelt, de grote wetenschappelijke vraagstukken bespreekt en kinderen krijgt. Maar als Einstein naam maakt en zijn theorieën faam verwerven, verdwijnen vrouw en kinderen naar de achtergrond. Het boek eindigt met Albert Einsteins tweede huwelijk met Elsa Einstein in 1919.

Dennis Overbye begint zijn verhaal in 1896, het jaar waarin de 17-jarige Einstein naar Zürich gaat om natuurkunde te studeren. Hij geeft in schitterende proza een beeld van de kring rond Einstein, van het dagelijkse leven van de jonge wetenschapper, zijn onzekerheden en mislukkingen, zijn vriendschappen, zijn wetenschappelijke ontplooiing en rijping. Tevens schildert Overbye Einstein als de gevoelige, temperamentvolle violist, de praatzieke kroegtijger en de sjofele dichter met veel liefjes.

Einstein verliefd is niet alleen een biografie waarin de jonge Einstein echt tot leven komt, maar bovenal een toegankelijk boek over zijn theorieën en hun onstaansgeschiedenis. Dennis Overbye baseerde dit boek op honderden ongepubliceerde brieven en tien jaar onderzoek. Overbye is wetenschapsacteur bij The New York Times. Zijn eerste boek Lonely Hearts of the kosmos is vele malen bekroond.

Wat zegt de pers?

‘Wonderbaarlijk hoe hij van een icoon weer een persoon kan maken.’ - The Independent

‘Lyrische en meeslepende introductie (...)’ - Sunday Telegraph

‘Een schitterende biografie (...) Einstein is hier een wellustige, humeurige, verbijsterende, briljante jongen met als eerste liefdes de natuurkunde en Mileva (...) Hun idylle was zo stormachtig dat zij gedoemd was te mislukken (...) Wat de biografie zo fascinerend maakt is de romanstijl van Overbye waarin hij de gedachten van Einstein weergeeft.’ - Esquire