DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Eeuwwisseling

Kurt Andersen

Eeuwwisseling - Kurt Andersen
Eeuwwisseling achterflap
Goodreads waardering - 2 beoordelingen
3.55
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,50 €5,25
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Terwijl het jaar 2000 voortschrijdt, komen George Mactier en Lizzie Zimbalist, die tien jaar getrouwd zijn, terecht in de draaikolk van hun hectische leven. George is tv-producent en werkt voor het nieuwe succesvolle tv-station MBC, dat een nieuwsshow op het snijpunt van feit en fictie gaat uitzenden. Lizzie zit in de softwarebusiness en runt een bedrijf in een branche waar elke dag de regels worden herschreven. Ze reizen heen en weer tussen Los Angeles, Seattle en Manhattan voor de estafette-opvoeding van hun drie kinderen. George en’ Lizzie, opgegroeid in de jaren zestig en zeventig, hadden nooit kunnen dromen dat ze in de zakenwereld terecht zouden komen. Ze hebben het inmiddels te druk om het geld uit te geven dat met bakken tegelijk binnenkomt, en zijn te slim om niet ambivalent te staan tegenover hun opgefokte hoogglansleventje. Niets lijkt de vaart van hun voortdenderende levens en carrières te kunnen afremmen.
Maar als Lizzie een mega-deal met Microsoft misloopt en vervolgens de vertrouwenspersoon en adviseur wordt van Georges baas, de steenrijke media-gigant Harold Mose, ontdekt het echtpaar dat geen enkele hoogglans bestand is tegen menselijke oerdriften en instincten: afgunst, inhaligheid, achterdocht en seksuele verleiding. Als ze bij een bloedstollende beursmystificatie betrokken raken die Wall Street aan het wankelen brengt (en één persoon heel erg rijk maakt), kunnen George en Lizzie niets anders doen dan zich verbazen over de ongekende verrassingen van het leven en proberen het vege lijf te redden.

Net als Tom Wolfes Het vreugdevuur der ijdelheden legt Kurt Andersens Eeuwwisseling haarscherp de waanzin bloot van de moderne tijd. Aan de hand van onvergetelijke personages analyseert hij de manieren waarop we denken, spreken en onze weg zoeken in dit nieuwe tijdperk van extreem kapitalisme en verbijsterende technologie. Eeuwwisseling is een messcherpe satire met een ijzersterke intrige.

Specificaties

ISBN9789025498047
TaalNederlands
Aantal pagina's622
UitgeverijContact
Publicatiedatum1999

Onderwerpen

amerikaanse schrijvers maatschappijkritiek
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Mijn laatste bestelling heb ik vorige week in prima staat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank."
Henk M. uit Hedel, Nederland (28/1/2016)

"Bedankt voor de goede service, het boek is al toegekomen."
Jan P. uit Heist-op-den-Berg, België (29/10/2016)

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

Maak een afspraak met De Kaft