DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Een wereld apart

Vroege verhalen uit Sovjetkampen

Gustav Herling

Een wereld apart - Gustav Herling
Een wereld apart achterflap
Goodreads waardering - 8 beoordelingen
4.04
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

Gustav Herling was student toen hij in 1939, kort nadat de oostelijke helft van Polen door het sovjetleger was bezet, werd gearresteerd door de Russische geheime dienst. Over de twee jaar die hij in het gevangenkamp doorbracht schreef hij Een wereld apart.
Dit aangrijpende en unieke document van een van de grootste Poolse schrijvers van de twintigste eeuw verschijnt nu na vijftig jaar voor het eerst in Nederlandse vertaling. Na al die tijd heeft het nog niets van zijn authenticiteit, zijn kracht en zijn vreemde schoonheid verloren.
Net als Varlam Sjalamov schreef Herling een mengvorm van reportage, verhaal, analyse en beschouwing. Een vorm die dit soort verhalen een eigen plaats geeft in de moderne literatuur. Herling was een nauwgezet waarnemer, met oog voor detail en voor grote verbanden. Met de titel verwees hij naar Dostojevski’s Aantekeningen uit het dodenhuis: ‘Binnen de omheining was een aparte wereld, anders dan die wij kennen, met eigen wetten, eigen zeden en gewoonten. Dit is het huis van de levende doden - een apart leven en mensen als nergens anders’.

Wat zegt de pers?

​‘Ik heb het in een adem uitgelezen, geroerd en gefascineerd, en ik heb het daarna altijd weer herlezen, in fragmenten of helemaal. Deze getuigenis is rijk aan commentaar en conclusies die over veel meer gaan dan over de concentratiekampervaring. Dit is literatuur.’ - Jorge Semprun

‘Ik ken vele boeken over de werk- en concentratiekampen in de Sovjet-Unie, maar Een wereld apart is een van de best geschreven en indrukwekkendste. Op een zeldzaam hoog niveau toont Gustav Herling zijn ogenschijnlijk heel eenvoudige, maar uiterst overtuigende vertelkracht.’ - Bertrand Russell

‘De hele wereld moet dit boek lezen.’ - Albert Camus

Specificaties

ISBN9789023417057
TaalNederlands
Aantal pagina's320
Afmetingen220 x 150 x 40 mm
UitgeverijDe Bezige Bij
Publicatiedatum14-04-2005

Onderwerpen

autobiografisch Sovjet-Unie concentratiekampen
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de levering die ik vandaag ontving, zoals steeds prima materiaal voor de beste prijs."
Philippe D. uit Heusden, België (26/4/2018)

"Dank u wel voor de snelle levering van dit prachtige boek. Het ziet er echt nog heel mooi uit! De verzendkosten vielen me ook alles mee. Heel blij mee!"
Geertje O. uit Barneveld, Nederland (22/4/2017)

"Bedankt voor de vlotte levering en de mooie nieuwjaarswens! Ik ben blij dat mijn dochter Mette-Marit nu ook het boek Rossy, dat krantenkind kan lezen waar ik zo mooie herinneringen aan heb."
Evelyne V. uit Sint-Amandsberg, België (12/1/2017)

Maak een afspraak met De Kaft