DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


Een venster op de hemel

Roman over idealen

Chaim Be’er

Een venster op de hemel - Chaim Be’er
Een venster op de hemel achterflap
Goodreads waardering - 2 beoordelingen
3.44
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: tweedehands, lichte kastslijtage
€6,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Chaim Be’er (1945) is geboren in Jeruzalem, in een orthodoxe familie. Hij heeft drie romans op zijn naam staan, en ontving reeds talloze literaire prijzen. Hij werkt als redacteur bij Uitgeverij Am Oved en als gids in Jeruzalem.

Voor het eerst verschijnen bij Uitgeverij Vassallucci tegelijkertijd twee romans van een auteur: Een deur aan de straat en Een venster op de hemel van de Israelische rasverteller Chaim Be’er. Deze twee schitterende romans zijn elkaars spiegels, hoewel hun conceptie twintig jaar uiteen ligt: Een deur aan de straat verscheen in 1998, Een venster op de hemel twintig jaar eerder.

Een venster op de hemel is een roman over een vroegwijs jongetje dat opgroeit in een Jeruzalem vol idealistische excentriekelingen, esperantisten, kissebissende vegetariërs en veganisten. Het centrale verhaal is dat van de monomane wereldverbeteraar Leder. In zijn jonge jaren heeft hij in Wenen kennis gemaakt met de filosoof-natuurkundige Popper-Lynkeus en diens leer: er moet een Voedingsleger worden opgericht, waarin dienstplichtige mannen en vrouwen zich inzetten voor de productie van de eerste levensbehoeften. Zo zou wereldwijd de honger worden uitgebannen. Leder stelt zich ten doel in Jeruzalem een begin te maken met dit groteske plan en rekruteert als eerste de ik-figuur. Door gebrek aan weerklank bij de toekomstige gelederen van het Voedingsleger glijdt zijn idealisme spoedig af naar machtshonger, verbaal en reëel geweld, waanzin en dood.

Het verhaal over Leder heeft talloze parallellen. Telkens weer moeten mensen hun idealen opgeven omdat die te hoog gegrepen zijn of op weerstand stuiten. Saillant voor Nederlanders is de vader van Leder: in hem herkennen we onze eigen Jakob Israël de Haan, woordvoerder van de antizionistische ultraorthodoxie bij de Britse autoriteiten en de pers.

Wat zegt de pers?

Een venster op de hemel vormt een belangrijk keerpunt in de Israelische literatuur… Be’er heeft een oog voor pathos en de groteskheid van het leven.’ - Gershon Shaked

Specificaties

ISBN9789050001427
Aantal pagina's300
UitgeverijVassallucci
Publicatiedatum2000

Onderwerpen

israëlische schrijvers
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Veel dank voor de correcte verzending, Leen. Deze middag werd het pakket door mij in ontvangst genomen. De exemplaren zijn prachtig!"
Elise H. uit Brugge, België (28/11/2015)

"Beste Leen, De boeken zijn van de morgen aangekomen. Alles was perfect. Goede verpakking : geen enkel probleem. Dank voor alles en tot volgende keer."
Georges S. uit Rixensart, België (4/8/2016)

"Ik ben heel tevreden met de geleverde boeken. Nogmaals dank voor uw vlotte bediening en reactie."
Marie-Thérèse D. uit Melle, België (9/3/2016)

Maak een afspraak met De Kaft