Dochter van het Woud

Zeven Wateren #1

Juliet Marillier

Dochter van het Woud - Juliet Marillier
Dochter van het Woud achterflap
Goodreads waardering - 212 beoordelingen
4.23
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: tweedehands, leesvouwen in boekrug
€12,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ReeksZeven Wateren
ISBN9789024538737
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's575
UitgeverijLuitingh - Sijthoff
Publicatiedatum2002

Onderwerpen

australische schrijfsters historische fantasy

Flaptekst

In de Keltische schemering van het oude Ierland, beheerst door mythen en magie, ontspint zich de geschiedenis van Sorcha, het zevende kind van een zevende zoon, haar zes oudere broers en de geduchte heer Colum, hun vader.

De vesting van Zeven Wateren is een afgelegen, vreemde en stille plaats. Ze wordt bewaakt door zwijgende mannen die in grijze kledij door de wouden sluipen en hun wapens scherp houden. Want er zijn vijanden in de bossen: vernielzuchtige Britten en vikingen op oorlogspad. En nu is er ook een vijand binnen de muren-van de vesting: Vrouwe Oonagh. Zij is een zwarte tovenares, die heer Colum in haar bekoringen heeft verstrikt en die de familie wil, vernietigen. Daarom betovert ze de zes zoons van heer-Colum. Sorcha is de enige die de betovering kan verbreken. Als zij faalt, zullen haar broers sterven.

Dan wordt Sorcha ontvoerd door Britse strijders en meegenomen naar hun land. Daar komt ze voor de moeilijke keuze te staan tussen haar plicht om de vloek over haar broers te verbreken, en haar groeiende verboden liefde voor de strijdheer die haar gevangenhoudt.