Diana

De eerste complete biografie van de vrouw die iedereen denkt te kennen

Sarah Bradford

Diana - Sarah Bradford
Diana achterflap
Goodreads waardering - 0 beoordelingen
3.88
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789050187893
TaalNederlands
Aantal pagina's352
Afmetingen229 x 149 x 32 mm
UitgeverijBalans
Publicatiedatum2006

Onderwerpen

koningshuizen prinses Diana

Flaptekst

​Ze was aantrekkelijk, liefdevol, meelevend, stijlvol en plichtsgetrouw, maar ook destructief, afhankelijk en egocentrisch: Diana, prinses van Wales. Sarah Bradford schreef een complexe en controversiële biografie van misschien wel het grootste idool van de twintigste eeuw.

Dankzij haar contacten met de mensen die het dichtst bij Diana stonden, weet Bradford de lezer mee te voeren naar het hart van de Britse koninklijke familie. Op basis van opmerkelijke gesprekken met vrienden en intimi, mensen die niet eerder in het openbaar over Diana hebben willen praten, wordt een bijzonder portret geschetst van een vrouw vol tegenstrijdigheden.

Ze beschrijft alles: Diana’s moeizame kinderjaren, de tijd waarin ze de prins van Wales veroverde, de last van de altijd op de achtergrond aanwezige Camilla Parker Bowles en het uiteindelijke echec van het gedoemde huwelijk, dat ooit als het ultieme sprookje was begonnen. Bradford onderzoekt Diana’s relaties met haar vrienden, minnaars en personeel, en ook die met haar kinderen, echtgenoot en koninklijke schoonfamilies. Tevens duidt ze de toewijding van de princes aan liefdadigheidsdoelen.

Sarah Bradford (1939) is historica. Ze woont in Londen en schreef eerder succesvolle biografieën van koningin Elizabeth II, Jacqueline Kennedy Onassis en Grace Kelly.