De ziekte van Sachs

Martin Winckler

De ziekte van Sachs - Martin Winckler
De ziekte van Sachs achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,50 €5,25
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789053337615
TaalNederlands
Originele taalFrans
Aantal pagina's473
UitgeverijPrometheus
Publicatiedatum1999

Onderwerpen

franse schrijvers

Flaptekst

Als Bruno Sachs, een jonge huisarts, zich vestigt op het Franse platteland, wordt hij aanvankelijk door de dorpelingen met argusogen bekeken. Maar al snel wint hij hun vertrouwen: omdat ze over sommige kwalen en zorgen nu eenmaal liever niet met de buren spreken, consulteren ze Sachs — en hij luistert.

Ze ondergaan zijn kleine rituelen van uit- en aankleden, het opnemen van de bloeddruk, het wegen en het luisteren met de stethoscoop, en vertellen hem intussen wat hen bezighoudt. Tieners bekennen hem kriebels te voelen op plekken waar ze niet horen, vrouwen nemen hem in vertrouwen over het vreemde gedrag van hun echtgenoot. Zo ontstaat een ontroerend beeld van het wel en wee van een kleine dorpsgemeenschap. Maar ook van dokter Bruno Sachs — en van zijn eigen ziekte: het leven zelf.
Met veel humor en mededogen schetst Martin Winckler het alledaagse leven van de talloze personages die zijn roman bevolken. De ziekte van Sachs is een schitterende evocatie van een kleine artsenpraktijk in de provincie — een hommage aan het leven op het Franse platteland.