De vloek van de eksters

Clive Woodall

De vloek van de eksters - Clive Woodall
De vloek van de eksters achterflap
Goodreads waardering - 14 beoordelingen
3.28
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, vergeeld,
€5,00 €3,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789026984358
TaalNederlands
Originele taalEngels
Originele titelOne for sorrow, two for joy
Aantal pagina's311
Afmetingen216 x 142 x 30 mm
UitgeverijUnieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum01-01-2005

Onderwerpen

britse schrijvers high fantasy vogels

Flaptekst

Kwade krachten hebben het rijk overgenomen. Kirrick is het enige overgebleven roodborstje. Zijn volledige familie is vermoord en de vernietiging van zijn soort is bijna gelukt. Vele andere vogelfamilies leven enkel en alleen nog verder in de herinneringen. Onder aanvoering van de boze genius Sluwaert domineren de eksters en andere leden van de corvidae familie, zoals kraaien en kauwen, het hele land. Op Kirrick wordt systematisch en onophoudelijk jacht gemaakt door de bende van Traska, één van de meest fanatieke volgelingen van Sluwaert.
Maar wat kan zo’n klein vogeltje, hoe dapper ook, beginnen tegen zoveel kwaad? Met de moed der wanhoop weet hij te ontsnappen en met de hulp van de fuut Anisse vindt hij de weg naar de wijze uil Toam. Samen smeden ze een plan om de strijd tegen de eksters aan te gaan. En het lot lijkt te keren, want het lukt Kirrick om de machtige valken als bondgenoten te krijgen, en als hij tijdens een van zijn reizen het roodborstvrouwtje Portia ontmoet, kan zijn geluk niet op. Maar terwijl Kirrick probeert om ook de zeevogels aan zijn kant te krijgen voor de grote veldslag tegen de eksters, blijkt Traska, hem weer op het spoor te zijn, dit keer gedreven door een diepe persoonlijke haat…

Nog voordat De vloek van de eksters, de debuutroman van Clive Woodall in Engeland verscheen, werden de filmrechten al gekocht door Disney, voor 1 miljoen dollar! Het is dan ook een meeslepend verhaal in de traditie van Waterschapsheuvel en In de ban van de ring, een opwindend avontuur in het land der verbeelding, waar goed en kwaad, hoop en wanhoop, liefde en verraad tegenover elkaar staan.

Wat zegt de pers?

‘Het heeft een tijdloze schoonheid en een krachtige moraal.’ - Franc Roddam, filmmaker