DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


De val van het nieuwe Troje

Het beleg van Oostende 1601-1604

Werner Thomas

De val van het nieuwe Troje - Werner Thomas
De val van het nieuwe Troje achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€9,00 €4,50
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Wanneer de aartshertogen Albrecht en Isabella in de Zuidelijke Nederlanden aankomen, is het gebied opnieuw onder Spaans, katholiek gezag gebracht. Behalve één stadje, dat moedig weerstand biedt: Oostende. Van 1601 tot 1604 wordt Oostende de thuishaven van Europese mogendheden die er hun nieuwste strijdtechnieken uitproberen…

1601. De protestantse troepen van Maurits staan achter de palissades van Oostende. De aartshertogen nemen hun intrek in de forten die ze in een kring om de stad hebben opgetrokken. Hoe vorderen de gevechten? Hoe verloopt het soldatenleven in en om de belegerde stad ? Hoe financieren beide partijen hun oorlogsinspanningen? Welke belangen drijven de Europese mogendheden om steun te verlenen? Welke logistieke problemen brengt het beleg met zich mee? Hoe en waar worden de - honderdduizend ! - lijken begraven?

In september 1604 is het einde nabij. De Oostendenaars onderhandelen en verkrijgen een eervolle vrije aftocht. Maar van de stad blijft vrijwel niets over. Oostende kan beginnen met de uitbouw van een haven. En met het bedenken van liederen, lofdichten en toneelstukken over het beleg… Naast de literaire erfenis, geven illustraties van ingenieuze aanvalsconstructies en authentiek materiaal uit Italië, Vaticaanstad, Spanje en alle buurlanden van België een levendig beeld van deze intrigerende krijgsgeschiedenis.

Het Beleg van Oostende plaatste de stad op de internationale kaart. De Spaanse overwinning had immers ingrijpende gevolgen voor de scheiding van Noord en Zuid. Een indrukwekkende mini-geschiedenis, ingebed in de grote Europese geschiedenis van de zestiende eeuw.

WERNER THOMAS, doctor in de geschiedenis, is als postdoctoraal onderzoeker en bijzonder gastdocent verbonden aan de K.U.Leuven. Hij stelde de succesvolle tentoonstelling ‘Albrecht en Isabella’ samen. Hij vond Victor Enthoven, Ronald de Graaf, Piet Lombaerde, Marnix Pieters, Etienne Rooms, Hugo de Schepper, Joos Vermeulen en Luc de Vos bereid om mee te werken aan dit historische document.

Specificaties

ISBN9789058262806
TaalNederlands
Aantal pagina's208
Afmetingen290 x 250 x mm
UitgeverijDavidsfonds
Publicatiedatum25-05-2004

Onderwerpen

17de eeuw nieuwe tijd oostende
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Boeken aangekomen, alles perfect in orde! Dank!"
Philippe D. uit Heusden, België (12/9/2016)

"Dank voor zending. Het boek heb ik gisteren in goede orde ontvangen. Ik geniet er reeds van."
Yvon N. uit Breda, Nederland (23/4/2017)

"Mijn laatste bestelling heb ik vorige week in prima staat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank."
Henk M. uit Hedel, Nederland (28/1/2016)

Maak een afspraak met De Kaft