DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


De utopisten

Louise O. Fresco

De utopisten - Louise O. Fresco
De utopisten achterflap
Goodreads waardering - 5 beoordelingen
2.72
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,00 €4,90
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

De utopisten, de nieuwe, grote roman van Louise O. Fresco, beschrijft de opkomst en ondergang van Michiel van Straten, voormalig milieuactivist en inmiddels opgeklommen tot staatssecretaris van Technologie en Milieu.
Het boek begint op de avond van zijn benoeming, bij een receptie ten huize van zijn vriendin Lydia. Vrienden van vroeger en nu hebben zich rondom hem verzameld: oude milieumakkers van het eerste uur en nieuwe spindoctors, maar ook zijn eerste vrouw Claire, een violiste, en zijn radicale, getroebleerde dochter Julia.
Michiel is trots op wat hij heeft bereikt, maar hij beseft dat zijn voorgenomen hervormingen velen tegen de borst zullen stuiten. Wat hij nog niet weet, is dat zijn stap naar het pluche ingrijpende gevolgen zal hebben voor zijn persoonlijke leven, en voor de levens van degenen die hem omringen.
Terwijl zijn leven als staatssecretaris steeds moeizamer wordt, dringen de herinneringen aan het verleden zich op.

De utopisten is een schitterend portret van een generatie die macht en invloed heeft gekregen in een land dat naar nieuwe wegen zoekt. Een genadeloos en tegelijk ontroerend portret van onze tijd, en van de betekenis van vriendschap, loyaliteit en vertrouwen.

Wat zegt de pers?

‘Kritisch cartografceert ze hun werdegang: vol het menselijk mengsel van Michiels activisme, opportunisme en behaagzucht is raak. Hij belichaamt als het ware de hoofdloop van zijn generatie: van links activist tot maatschappelijk succesnummer.’ - Rob Schouten

Specificaties

ISBN9789044612356
TaalNederlands
Aantal pagina's350
UitgeverijPrometheus
Publicatiedatum2008

Onderwerpen

nederlandse schrijfsters
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

"Beste Leen, De boeken zijn van de morgen aangekomen. Alles was perfect. Goede verpakking : geen enkel probleem. Dank voor alles en tot volgende keer."
Georges S. uit Rixensart, België (4/8/2016)

"Beide boeken werden vandaag geleverd. Prima staat. Zeer snelle service waarvoor mijn dank en waardering."
Marc H. uit Mechelen, België (30/8/2016)

Maak een afspraak met De Kaft