De tussenwereld van Vikram Lall

M.G. Vassanji

De tussenwereld van Vikram Lall - M.G. Vassanji
De tussenwereld van Vikram Lall achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen,
€13,50 €6,75
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789023414957
TaalNederlands
VertalerR. Kuitenbrouwer
Aantal pagina's446
Afmetingen215 x 136 x 39 mm
UitgeverijDe Bezige Bij
Publicatiedatum01-01-2004

Onderwerpen

canadese schrijvers

Flaptekst

Kenia, 1953. Vikram Lall groeit op in een onzekere wereld van oplaaiend geweld. Het Britse koloniale bewind wordt betwist door de Mau Mau-guerrilla. De strijd om onafhankelijkheid verscheurt de bevolking. Vikrams speelkameraden - de zwarte Njoroge en de Engelse Bill en Annie - worden ongewild elkaars tegenstanders; terwijl zijn Indiase afkomst Vikram in een tussenpositie plaatst.

Als Kenia uiteindelijk onafhankelijk wordt, breekt een tijd van ongekend optimisme aan. Maar in de jaren zeventig en tachtig doen corruptie, angst en repressie hun intrede. Ook Vikram valt voor de verleiding van geld en macht, terwijl zijn vriend Njoroge trouw blijft aan het idealisme van zijn jeugd. Het cynisme van Vic noch het idealisme van Njoroge is bestand tegen de tragedies die hen wachten.

Jaren later, in ballingschap in Canada, kijkt Vikram terug op de historische gebeurtenissen die zijn leven hebben gevormd en zijn keuzes hebben bepaald. Hij vertelt zijn onvergetelijke verhaal.

De tussenwereld van Vikram Lall is een aangrijpende roman over het verlies van onschuld en jeugdige hoop. Tegelijkertijd is het een indringend historisch epos over de strijd om onafhankelijkheid, de valkuilen van corruptie, over waarheid, ballingschap, vriendschap.

Wat zegt de pers?

‘Met zijn wijde perspectief lijkt De tussenwereld van Vikram Lall op Oorlog en vrede. Op briljante wijze weet Vassanji de alles doordringende angst die terrorisme teweegbrengt bijna lichamelijk voelbaar te maken. Opvallen is Vassanji’s menselijkheid en zijn weigering om iets of iemand als schuldige aan te wijzen voor de vele vormen van onrecht; daarmee verdient hij een plek naast Tolstoj.’ - The Globe and Mail

‘Een van canada’s beste verhalenvertellers.’ - Quill & Quire

‘Vassanji mag zich meten met V.S. Naipaul en Graham Green.’ - The London Times