DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


De sterren

Geboorte, leven en dood

Heather Couper

De sterren - Heather Couper
De sterren achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

Na de Planeten, waarin werd beschreven, hoe het er in ons eigen zonnestelsel toegaat, maakt de Sterren een enorme sprong in de ruimte. In dit boek wordt beschreven hoe het leven er in ons melkwegstelsel met zijn honderd miljard sterren uit ziet.
Het boek gaat gedetailleerd in op de belangrijke ontdekkingen die over de hele wereld met de modernste telescopen zijn gedaan. Vragen worden beantwoord als: ‘Hoe ontstaan sterren en hoe sterven ze?’ ‘Wat is een zwart gat?’ Waardoor werd de verbijsterende sterexplosie veroorzaakt, die onlangs door waarnemers op het Zuidelijk Halfrond werd opgemerkt?’
Ook is er aandacht voor ideeën die in vroeger tijden bij verschillende volkeren over de sterren leefden en wordt er beschreven hoe zij van de sterren gebruik maakten, bijvoorbeeld als klok, als kalender en als kompas. ‘Hoe komen wij bijvoorbeeld aan onze indeling van de 24-urige dag?’
De schitterende kleurenfoto’s vormen een praktische hulp voor iedereen die na lezing van dit boek zelf de nachtelijke hemel wil gaan bestuderen. Tot slot zijn in de bijlagen sterrenkaarten opgenomen en een lijst van de mooiste en meest interessante aanblikken die de hemel het hele jaar door biedt.

Specificaties

ISBN9789065331953
TaalNederlands
Aantal pagina's148
UitgeverijTeleac
Publicatiedatum1989

Onderwerpen

heelal
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Zo professioneel!"
Natacha P. uit Sint-Niklaas, België (25/6/2016)

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

Maak een afspraak met De Kaft