De samenzwering van Calaspia

De sage van de waanzin, eerste boek

Suresh Guptara

De samenzwering van Calaspia - Suresh Guptara
De samenzwering van Calaspia achterflap
Goodreads waardering - 12 beoordelingen
3.53
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ReeksDe sage van de waanzin
ISBN9789028423411
TaalNederlands
VertalerMirjam Bonné-Nollen
Aantal pagina's495
Afmetingen231 x 149 x 46 mm
UitgeverijWB Fantasy
Publicatiedatum01-04-2010

Onderwerpen

epische fantasy britse schrijvers

Flaptekst

Als het dorp Quivelda wordt verwoest door ijzingwekkende monsters, vrezen de bewoners dat de Ostentum, waarvan iedereen dacht dat ze waren uitgeroeid, zijn teruggekeerd. Een uiteenlopend gezelschap, onder wie de zestienjarige Bryn Bellyset, begint aan een hachelijke reis naar de hoofdstad van Calaspia om de keizer te waarschuwen voor het dreigende gevaar. Daar komen ze tot de ontdekking dat duistere krachten de keizerlijke kringen hebben geïnfiltreerd. Langzaam maar zeker worden Bryn en zijn vrienden meegezogen in manipulaties en samenzweringen van een ondoorgrondelijke vijand.

In De samenzwering van Calaspia, het eerste boek van de fantasyreeks De sage van de Waanzin, wordt het vredige leven van Bryn Bellyset op brute wijze verstoord als zijn dorp wordt vernietigd door afgrijselijke monsters. Waarom is Bryns volk - de goedaardige Barue die de emoties van anderen aanvoelen zoals wij een gezicht herkennen - aangevallen terwijl er vrede heerst in het rijk Calaspia? Welke vijand zit er achter de samenzwering die zich langzaam maar zeker ontvouwt? Bryn weet het antwoord op deze vragen niet, maar hij weet wel dat hij alles zal doen om Calaspia te behoeden voor nog meer verschrikkingen.
De samenzwering van Calaspia is een indrukwekkende fantasyroman vol misleiding, bedrog en intriges. Jyoti en Suresh Guptara schrijven fantasy die niet alleen om monsters en gevechten draait; het gaat over wat buitengewone gebeurtenissen doen met gewone mensen, hun leven en hun relaties.

Wat zegt de pers?

​‘Na het lezen van De samenzwering van Calaspia ben je hongerig naar meer. Het verhaal grijpt je, met zijn frisse stijl en bijzondere verteltrant. Een verbazingwekkende roman van even verbazingwekkende auteur, van wie we nog veel zullen horen.’ - Wolfgang Holbein