De rode maan

Luis Leante

De rode maan - Luis Leante
De rode maan achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
3.00
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789021437767
TaalNederlands
Originele taalSpaans
Aantal pagina's403
UitgeverijQuerido
Publicatiedatum2010

Onderwerpen

spaanse schrijvers

Flaptekst

Schrijver René Kuhnheim uit Alicante wordt door een onbekende vrouw gebeld. Zij vraagt hem met spoed naar het appartement van zijn oude vriend Enim Kemal te gaan. Hij zou in levensgevaar verkeren. Als René daar aankomt is Enim al dood. In zijn handen heeft hij een verhalenbundel van René met een compromitterende opdracht van de auteur voor Derya, destijds Enims jonge vrouw, met wie René een onstuimige affaire heeft gehad. De geheimzinnige telefoontjes stoppen niet en René voelt zich gédwongen een tocht te ondernemen naar het verleden van Enim in Istanbul, de stad waar ook René opgroeide. Een tocht, zo blijkt al snel, naar vooral Renés eigen verleden.

Luis Leante (1963) is schrijver in Alicante. Zijn literaire werk wordt vertaald in twintig talen en werd meermaals bekroond. Voor zijn vorige roman, Hoeveel ik van je hou, kreeg hij de belangrijkste Spaanstalige boekenprijs: de Premio Alfaguara de Novela.

Wat zegt de pers?

‘Een mysterie, twee liefdesverhalen die in het verleden plaatsvinden en een vrouw die tussen deze twee werelden wandelt: De rode maan is een roman die je onmogelijk opzij kunt leggen.’ - El País

‘Een ontroerend verhaal dat onwaarschijnlijk zou lijken als het niet zo briljant verteld was.’ - El Cultural

‘Een meesterlijke roman.’ - El Faro de las Lettras

‘Passie, liefde, vergeving, wraak en literatuur als drijvende kracht - een grootse roman.’ - Abadol