De reis van de Beagle

Charles Darwin

De reis van de Beagle - Charles Darwin
De reis van de Beagle achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789025404260
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's407
UitgeverijAtlas
Publicatiedatum1994

Onderwerpen

reisverhaal darwin darwinisme wetenschapsgeschiedenis biologie

Flaptekst

Toen de Beagle op 27 december 1831 de haven van Devonport verliet, begon Charles Darwin op tweeëntwintigjarige leeftijd aan de reis die de loop van zijn leven zou gaan bepalen. Gedurende de vijf jaar durende tocht veranderde hij van een tamelijk willoze man in een bevlogen wetenschapper en zijn observaties leidden tot de overpeinzingen die hun hoogtepunt vonden in On the Origin of Species.
Het beroemde verslag van zijn reis, dat hier in een nieuwe vertaling gepresenteerd wordt, is levendig en in een directe stijl geschreven. Het toont ons een naturalist die geduldig observeert en naast een overvloed aan natuurhistorische details talloze andere zaken die hem opvallen beschrijft, van een burgeroorlog in Argentinië tot nieuwe koloniale nederzettingen in Australië. Zo heeft Darwin een boek nagelaten dat niet alleen vol wetenschappelijk interessante observaties staat, maar ook gelezen kan worden als een spannend reisverhaal.

Wat zegt de pers?

De reis van de Beagle is een verrukkelijk reisboek. Het beschrijft de belangrijkste reis die ooit gemaakt is. Het werk dat eruit voortgekomen is heeft onze ideeën over tijd, ruimte, sex, toeval en de natuur veranderd. En het heeft ons van God bevrijd.’ - Redmond O’Hanlon