De Poetinshow

En het Rusland van de Russen

Kysia Hekster

De Poetinshow - Kysia Hekster
De Poetinshow achterflap
Goodreads waardering - 35 beoordelingen
3.61
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789020411515
TaalNederlands
Aantal pagina's191
Afmetingen210 x 134 x 17 mm
UitgeverijL.J. Veen
Publicatiedatum2012

Onderwerpen

rusland Poetin wereldleiders

Flaptekst

Vladimir Poetin, al meer dan een decennium de machtigste man van Rusland, laat zijn leiderschap maar al te graag zien. Op televisie zien de Russen hem vissend met ontbloot bovenlijf, galopperend over de Siberische steppe, als copiloot die hoogstpersoonlijk een verwoestende bosbrand blust. Met deze tot in de puntjes geënsceneerde mediaoptredens suggereert Poetin alles onder controle te hebben in zijn super-Rusland, een wereldmacht.

Maar in De Poetinshow laat Kysia Hekster zien hoezeer het echte Rusland afwijkt van de propaganda die de bevolking dagelijks krijgt voorgeschoteld. En hoe begrijpelijk het groeiende verzet tegen Poetin daarom is. Het Rusland van de Russen komt tot leven in de verhalen van politieman Aleksej Dymovski, die via YouTube uit de school klapte over grootschalige corruptie binnen zijn corps; van blogger Aleksej Navalny, die in december 2011 de massale anti-Poetindemonstraties op gang bracht; en van journalist Anna Politkovskaja, die vanwege haar kritische berichtgeving over Tsjetsjenië werd geliquideerd.

De Poetinshow is een scherp, meeslepend en urgent boek: onmisbaar voor iedereen die het Rusland van nu wil begrijpen.

Wat zegt de pers?

‘Van alle Nederlandse Moskou-correspondenten is Kysia Hekster het meest onbevangen. Ze stapt overal op af en dankzij haar nuchtere verstand weet ze haarscherp en vaak met humor de kern van de zaak weer te geven.’ - Michel Krielaars, NRC Handelsblad