DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


De onzaligen van Lodź

Steve Sem-Sandberg

De onzaligen van Lodź - Steve Sem-Sandberg
De onzaligen van Lodź achterflap
Goodreads waardering - 24 beoordelingen
3.67
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€18,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

In deze op feiten gebaseerde roman leidt de Joodse Mordechai Chaim Rumkowski een getto in de Poolse stad Lódź. Om te voorkomen dat de bewoners naar de dodenkampen worden getransporteerd, probeert hij het getto onmisbaar te maken voor de oorlogsindustrie. Maar de hoge productiviteit die hij eist leidt tot onmenselijk wrede beslissingen.

Als tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Poolse stad Lódi een getto wordt opgericht, krijgt de Joodse Mordechai Chaim Rumkowski de taak dit getto te leiden. Hij is ervan overtuigd dat de nazi’s de Joden van Lódi zullen sparen als hij ervoor kan zorgen dat het getto onmisbaar wordt voor de oorlogsindustrie. Dan krijgt Rumkowski opdracht een groot aantal bewoners op transport te stellen. Hij neemt een wrange beslissing: hij vraagt de bewoners om hun kinderen te sturen. De kinderen kunnen immers niet bijdragen aan de productiviteit van het getto. Rumkowski gelooft dat hij hiermee juist handelt. De angst onder de bewoners groeit naarmate de transporten frequenter worden en zij meer te weten komen over de gruwelijkheden die zich in de dodenkampen afspelen. Ondertussen leiden Rumkowski’s verwoede pogingen om het getto uit handen te houden van de nazi’s ertoe dat het voor de bewoners steeds onleefbaarder wordt.

In deze aangrijpende Holocaustvertelling is de waarheid niet altijd wat zij lijkt. Steve Sem-Sandberg durft af te wijken van een zwart-witperspectief en toont zich een meesterlijk verteller.

Wat zegt de pers?

‘Een veel betere roman dan De welwillenden van Jonathan Littell in alle opzichten - literair, emotioneel en intellectueel.’ - Expressen

‘Niet vaak was de Augustprijs zo welverdiend.’ - Aftonbladet

Specificaties

ISBN9789041415998
TaalNederlands
Originele taalZweeds
Aantal pagina's598
UitgeverijAnthos
Publicatiedatum2011

  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Veel dank voor de correcte verzending, Leen. Deze middag werd het pakket door mij in ontvangst genomen. De exemplaren zijn prachtig!"
Elise H. uit Brugge, België (28/11/2015)

"Bedankt voor de vlotte levering en de mooie nieuwjaarswens! Ik ben blij dat mijn dochter Mette-Marit nu ook het boek Rossy, dat krantenkind kan lezen waar ik zo mooie herinneringen aan heb."
Evelyne V. uit Sint-Amandsberg, België (12/1/2017)

"Boeken aangekomen, alles perfect in orde! Dank!"
Philippe D. uit Heusden, België (12/9/2016)

Maak een afspraak met De Kaft