De man zonder gezicht

De macht van Vladimir Poetin

Masha Gessen

De man zonder gezicht - Masha Gessen
De man zonder gezicht achterflap
Goodreads waardering - 22 beoordelingen
3.71
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€7,50
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789026325595
TaalNederlands
Aantal pagina's320
Afmetingen215 x 135 x 26 mm
UitgeverijAmbo
Publicatiedatum2012

Onderwerpen

Poetin wereldleiders rusland

Flaptekst

Een onthullende biografie over de machtigste man van Rusland

Als Vladimir Poetin in 1999 de zieke Boris Jeltsin opvolgt, wordt de onbekende KGB-agent die altijd droomde van wereldmacht plotseling een publieke figuur. Poetin krijgt de controle over de media, rekent af met zijn politieke tegenstanders en ontmantelt het verkiezingssysteem.

Masha Gessen werkt als journalist in Moskou en ziet hoe het land in verval raakt onder het bewind van de machtsbeluste Poetin. Ze ervaart zijn macht persoonlijk in de vorm van doodsbedreigingen, haar eigen verbanning en mysterieuze verdwijningen van vrienden en collega’s. Ze keert ondanks de bedreigingen terug naar Moskou, spreekt met mensen die met niemand anders hebben durven spreken en laat zien hoe de ongenaakbare Poetin de machtigste man van Rusland werd.

Gessen schrijft over de verwoestende oorlog in Tsjetsjenië en staat stil bij de gijzelingen in Moskou en Beslan, de dood van journaliste Anna Politkovskaja en de vergiftiging van Aleksandr Litvinenko in Londen. Het resultaat is een onthullend journalistiek portret van de machtigste man van Rusland, dat bij vlagen leest als een klassieke spionageroman.