De kracht en de heerlijkheid

De schaduwzijde van het Vaticaan onder Johannes Paulus II

David Yallop

De kracht en de heerlijkheid - David Yallop
De kracht en de heerlijkheid achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
3.89
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789027447890
TaalNederlands
Originele taalEngels
Originele titelThe power and the glory : inside the dark heart of John Paul II's Vatican
Aantal pagina's568
Afmetingen230 x 152 x 48 mm
UitgeverijSpectrum
Publicatiedatum01-07-2007

Onderwerpen

johannes paulus ii paus vaticaan katholieke kerk religieuze leiders

Flaptekst

In de jaren tachtig werden van Gods wil of mafia wereldwijd 6 miljoen exemplaren verkocht. Dit boek veranderde ons beeld van het Vaticaan voorgoed. Nu keert David Yallop terug naar Rome voor opnieuw een geruchtmakend verhaal: de duistere zijde van het Vaticaan onder paus Johannes Paulus II.

Vanaf het moment dat Karol Wojtyla tot paus was gekozen, vervulde hij een belangrijke rol op het wereldtoneel. Johannes Paulus II was de eerste echte mediapaus, en reisde de hele wereld over om zijn boodschap aan miljoenen over te kunnen brengen. Er wordt gezegd dat hij een belangrijke rol speelde in de val van de Sovjet-Unie, en met name van het Sovjetregime in zijn eigen geboorteland Polen. Nu al, twee jaar na zijn overlijden, wordt de roep om hem heilig te verklaren steeds sterker. Maar wat blijft er achter de muren van het Vaticaan verborgen over zijn pausdom?

David Yallop, een gerespecteerd onderzoeksjournalist, ging op onderzoek uit naar de duistere zijde van het Vaticaan. Wat is de echte waarheid over Johannes Paulus II? Hij dook in de archieven van de CIA, KGB en het Vaticaan zelf, en stelt een aantal netelige kwesties aan de orde. Zo betwijfelt hij de dominante rol die de paus zou hebben gespeeld in de val van het communisme, onthult hij langdurige witwaspraktijken door financieel mismanagement en gaat hij in op het onvermogen van de paus om seksueel misbruik van kinderen door geestelijken aan te pakken. De kracht en de heerlijkheid is een onthullend en controversieel boek, over een man die op het punt staat heilig te worden verklaard.

Wat zegt de pers?

‘Yallop zal door dit boek wellicht in de hel belanden, maar deze onthullingen zijn dat wel waard.’ - Glasgow Herald