DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Twee eeuwen geschiedenis - Volume 1 & 2

Michèle Van Kalck

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België - Michèle Van Kalck
De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België achterflapDe Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België achterflapDe Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België achterflap
  • Bindwijze: Hardcover
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€10,00 €3,00
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België zijn bijzonder in die zin dat ze werken verzamelen van de XIXe eeuw tot de de hedendaagse periode, een aspect dat vaak werd belicht. De gestage uitbreiding van de collectie en van het museum op zich noopte tot een renovatie en aanpassing van de gebouwen en zalen. Dat resulteerde niet alleen in voortdurende verhuizingen, maar ik in het optrekken van nieuwe gebouwen. De musea bevonden zich van oudsher in het Oude Hof, op het hoogste punt van wat later de “Kunstberg” zou worden. Het breidde zich uit en nam in 1887 zijn intrek in het Paleis voor Schone Kunsten dat zeven jaar voordien was ingewijd. Bijna een eeuw later opende het ondergrondse Museum voor Moderne Kunst de deuren.

Dit monumentale werk is een essentiële bijdrage aan de kennis van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en musea in het algemeen. Als acteur en getuige van onze cultuur rakelt het de lichtpunten en schaduwzijden op van de geschiedenis in al haar facetten: de oorsprong en groei van de collectie, de organieke en statutaire groei, de culturele en educatieve rol, de complexe omvang van de gebouwen, de rol van de commissies en directeurs en de wetenschappelijke bijdrage. Het biografisch repertorium van de zowat vierhonderd personages die de officiële acteurs waren van deze geschiedenis, vormt een soort eerbetoon aan als wie ze gedurende twee eeuwen heeft geschreven.

Specificaties

ISBN9789020951844
TaalNederlands
Aantal pagina's800
Afmetingen310 x 250 x 70 mm
UitgeverijLannoo Uitgeverij
Publicatiedatum21-09-2004

Onderwerpen

museum België
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Bedankt voor de goede service, het boek is al toegekomen."
Jan P. uit Heist-op-den-Berg, België (29/10/2016)

"Ik heb vandaag de boeken in prima staat en stevige verpakking ontvangen, waarvoor hartelijk dank!"
Frans L. uit Heusden-Zolder, België (21/5/2016)

"Veel dank voor de correcte verzending, Leen. Deze middag werd het pakket door mij in ontvangst genomen. De exemplaren zijn prachtig!"
Elise H. uit Brugge, België (28/11/2015)

Maak een afspraak met De Kaft