De kleuren van staal

De kronieken van de schermheren, eerste boek

K.J. Parker

De kleuren van staal - K.J. Parker
De kleuren van staal achterflap
Goodreads waardering - 2 beoordelingen
3.80
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: tweedehands, lichte gebruikssporen,
€7,50
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ReeksDe kronieken van de schermheren
ISBN9789029055611
TaalNederlands
Originele taalEngels
Aantal pagina's480
Afmetingen230 x 150 x 50 mm
UitgeverijMeulenhoff Boekerij
Publicatiedatum31-05-1998

Onderwerpen

britse schrijvers

Flaptekst

Perimadeia, de Driestrapsstad, een stad als een schittering van wit marmer en vergulde daken, een stad die niet van deze wereld lijkt en die in elk opzicht anders is. Zo worden rechtszaken in Perimadeia via een duel op het scherp van de snede beslist. Immers, zowel advocaten als aanklagers zijn hier schermheer, meester op de degen.

Bardas Loredan is zo’n schermheer, een veteraan die er inmiddels als veelgevraagd advocaat ruim tien jaar op heeft zitten. Nu wijst alles erop dat zijn spieren en zijn voorheen soepele geest sterk aan slijtage onderhevig zijn. De problemen beginnen pas goed als hij met veel geluk een rechtszaak wint. Zodoende wordt hij namelijk, zonder het te beseffen, het doelwit van de vloek van een jonge vrouw die op wraak uit is. Gelukkig, voor hem, kiezen de trotse en barbaarse stammen van de hoogvlakten dat ogenblik uit om hun lang uitgestelde aanval op de Drietrapstad te openen. En dan blijkt Loredan opeens van vitaal belang te zijn voor de verdediging van Perimedeia.
Maar of hij daar blij mee is…

Wat zegt de pers?

De kleuren van staal is het verbeeldingskrachtige en schitterend geschreven eerste deel van De kronieken van de Schermheren. Deze geschiedenis, de persoonlijke geschiedenis van hoofdpersoon en schermmeester Bardas Loredan, afgezet tegen de geschiedenis van een stad, is een aaneenschakeling van mythisch-magische gebeurtenissen met grote gevolgen.’ - Fantasy Worlds