De grote afrekening

George Pelecanos

De grote afrekening - George Pelecanos
De grote afrekening achterflap
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789044308532
TaalNederlands
Aantal pagina's304
UitgeverijThe House of Books
Publicatiedatum2003

Onderwerpen

amerikaanse schrijvers detective

Flaptekst

Derek Strange en Terry Quinn werkten vroeger bij de politie maar hebben nu hun eigen detectivebureau. In Het fatale schot kregen ze te maken met de desastreuze gevolgen van een schietpartij waarbij een politieman de dood vond.

In de nieuwe, spijkerharde thriller van George Pelecanos, De grote afrekening, worden de twee privé-detectives ingehuurd om een veertienjarig meisje op te sporen dat van huis is weggelopen en in de prostitutie is terechtgekomen. De twee ex-politiemannen denken de gevaren van een stad als Washington door en door te kennen. Maar ze zijn niet voorbereid op de meedogenloze Worldwide Wilson, de pooier wiens territorium zij binnendringen.
Als de drugsdealer Garfield Potter vindt dat hij door iemand niet met respect bejegend wordt, neemt hij keihard wraak. Hij weet dan nog niet dat het slachtoffer over relaties beschikt die dat niet over hun kant zullen laten gaan. Wanneer Strange en Quinn ontdekken dat de verdwijning van het meisje alles te maken heeft met het drugsmilieu waarin zij verkeerde, is de dag van de grote afrekening niet ver weg meer…