DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


De grafbruiden

Alle verhalen 1897-1891

Guy de Maupassant

De grafbruiden - Guy de Maupassant
  • Bindwijze: Linnen band met omslag
  • Conditie: tweedehands, nieuwstaat
€10,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

De laatste vier jaar van zijn productieve periode (tot twee jaar voor zijn dood) lijkt Guy de Maupassant afscheid te nemen van het genre waarin hij altijd het sterkst was: het korte verhaal. In De grafbruiden grijpt hij in enkele van zijn allermooiste verhalen (‘Het masker, ‘Vlieg’) nog één maal terug op vaak herhaalde thema’s die vanaf het begin aanwezig zijn geweest, terwijl hij in een verhaal als ‘Overtollige schoonheid’ zijn ultieme en hartgrondig pessimistische kijk op het leven formuleert. Zelfs het laatste Normandische verhaal (‘De haven’) heeft niets van het boertige dat de andere Normandische verhalen heeft gekenmerkt, al bevat ook deze bundel nog een paar pareltjes in dat opzicht. De grondtoon van dit laatste deel in de reeks Alle verhalen is echter weemoed en het besef van de naderende dood. De voorboden daarvan dienen zich in zijn leven onmiskenbaar aan. Niet alleen zijn fysieke toestand laat te wensen over, ook geestelijk is hij instabiel, mede als gevolg van voortdurende overbelasting. Op een meesterlijke manier, en in een soort apotheose van zijn kunst, weet de schrijver zijn verhalend oeuvre echter nog tot ongekende hoogte te voeren en waardig af te sluiten, wat literaire hel-denmoed moet hebben gevergd.

Specificaties

ReeksAlle verhalen
ISBN9789020457810
TaalNederlands
Originele taalFrans
Aantal pagina's320
UitgeverijLJ Veen
Publicatiedatum2003

Onderwerpen

franse schrijvers
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Dank voor zending. Het boek heb ik gisteren in goede orde ontvangen. Ik geniet er reeds van."
Yvon N. uit Breda, Nederland (23/4/2017)

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

"Ik heb de boeken vandaag reeds ontvangen en ze verkeren inderdaad in een uitstekende staat - als nieuw. Bedankt voor het zeer vlotte verloop van de transactie en nog veel succes toegewenst met jou (web)winkel."
Jean-Pierre S. uit Marche-en-Famenne, België (19/4/2017)

Maak een afspraak met De Kaft