DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


De geschiedenis van de Nederlandse Natuurwetenschap

Vijftig grote natuurwetenschappers uit de laatste vijf eeuwen

Leo Beek

De geschiedenis van de Nederlandse Natuurwetenschap - Leo  Beek
De geschiedenis van de Nederlandse Natuurwetenschap achterflap
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€12,00
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Wij Nederlanders houden van nuchterheid. Wij gaan ons dan ook niet zo snel te buiten aan heldenverering en verafgoding. Daardoor zijn we snel geneigd Nederlandse prestaties te onderschatten of over het hoofd te zien. Op het gebied van de natuurwetenschappen leveren Nederlanders echter al eeuwen belangrijke bijdragen. Denk maar eens aan Christiaan Huygens, Antoni van Leeuwenhoek of recenter Cornelis Gorter. Bijna iedereen kent hun namen wel. Maar waarvan ook alweer?

In De geschiedenis van de Nederlandse natuurwetenschappen passeren vijftig Nederlandse natuurwetenschappers de revue. Naast bovengenoemden komen we Gerard Mercator tegen en Simon Stevin, Herman Boerhaave en Buys Ballot. Maar ook de Nederlandse Nobelprijswinnaars komen aan bod. Hendrik Lorentz bijvoorbeeld, of Pieter Zeeman. Stuk voor stuk prominente geleerden die een onmisbare bijdrage hebben geleverd aan de wetenschap. Aan de hand van korte biografieën maken we kennis met deze pioniers van de natuurwetenschappen en ontdekken we waar ze ook al weer zo bekend van waren.

Op vlotte en begrijpelijke wijze schetst Leo Beek de levens en werken van deze mannen van faam, zonder aan de wetenschappelijke juistheid tekort te doen. Leo Beek is jarenlang actief geweest in het journalistieke en uitgeversleven. Vanaf 1970 tot aan zijn pensioen was hij werkzaam op de afdeling Publiciteit van Philips Nederland.

Specificaties

ISBN9789043507882
TaalNederlands
Aantal pagina's448
UitgeverijKok
Publicatiedatum2004

Onderwerpen

wetenschapsgeschiedenis nederland
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

"Dank voor de snelle levering, is al binnen. Boek blijkt nieuw, ben heel tevreden."
Ad P. uit Ruurlo, Nederland (27/8/2016)

"De eerste boeken die binnenkwamen heb ik besteld bij dekaft.be, hier zijn boeken die tweedehands zijn, maar in principe zo goed als nieuw zijn. Daardoor heb je gewoon nog mooie boeken voor een goedkoop prijsje! [...] Ik heb veel mensen gezien die zo hun twijfels hadden over dekaft.be of welke andere tweedehands boekenwinkel ook, ik wil de twijfels rondom dekaft.be uit de wereld helpen. Wat ik binnenkreeg waren gewoon splinternieuwe boeken, ze worden dus wel zorgvuldig uitgezocht. Nog een leuk puntje was dat ik er boekenleggers bij kreeg[...]. Ik raad jullie aan om snel eens een kijkje te nemen op www.dekaft.be!"
Henriet v. W. uit Buitenpost, Nederland (29/6/2016)

Maak een afspraak met De Kaft