DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


De Geheime Geschiedenis van de Wereld

Geheime genootschappen van 3000 v.C. tot nu

Jonathan Black

De Geheime Geschiedenis van de Wereld - Jonathan Black
De Geheime Geschiedenis van de Wereld achterflap
Goodreads waardering - 15 beoordelingen
3.51
Dit boek is niet meer op voorraad

Flaptekst

De invloed van geheime genootschappen is veel groter dan we denken… De geschiedenis wordt geschreven door de winnaars. Maar wat als alles wat ons verteld is slechts een deel van het verhaal is? En als dit het verkeerde deel is?

In dit opzienbarende nieuwe boek maakt Jonathan Black een fascinerende intellectuele reis. Met als uitgangspunt dat veel van wat wij geleerd hebben onwaar is, geeft hij een alternatieve wereldgeschiedenis. Die is namelijk behouden gebleven in het gedachtegoed van geheime genootschappen en mysteriescholen vanaf de vroegste tijden tot nu — als je er maar oog voor hebt.

Met talloze gegevens uit natuurwetenschap, religie, psychologie, historiografie en filosofie haalt hij een gedeelte van ons culturele erfgoed dat lange tijd verborgen is geweest terug naar de oppervlakte. Hij vindt voorbeelden in Griekse en Egyptische mythologie, joodse folklore, vroeg-christelijke genootschappen, rozenkruisers en vrijmetselaars. Black toont aan dat de geschiedenis zoals we die kennen op een revolutionaire manier herzien moet worden, en komt met bewijzen uit duizenden jaren aan verborgen wijsheid…

Wat zegt de pers?

‘De meeslepende verteltrant en de overvloed aan verbijsterende nieuwe feiten die het hart vormen van dit boek tonen een wereld (...) die echt bestaat: vreemd en mysterieus, vol met geheimen en codes, en met de mens centraal in een groot kosmisch raadsel. Sinds Madame Blavatsky’s The Secret Doctrine is er geen dergelijk boek geschreven en Black kan zich met haar meten in stijl, oorspronkelijkheid en overtuigingskracht.’ - Graham Hancock

Specificaties

ISBN9789021584751
TaalNederlands
Aantal pagina's608
UitgeverijServire
Publicatiedatum2008

Onderwerpen

alternatieve geschiedenis
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Vandaag is het boek aangekomen. Ik wil u hartelijk bedanken voor de moeite en het lieve kaartje."
Olaf H. uit Voorhout, Nederland (30/1/2016)

"Bedankt voor de ontvangst vandaag. Ik ben heel erg tevreden over mijn 'buit'. Ik kom zeker eind van de week nog eens langs."
Dries B. uit Gent, België (5/3/2017)

"Bedankt voor de goede service, het boek is al toegekomen."
Jan P. uit Heist-op-den-Berg, België (29/10/2016)

Maak een afspraak met De Kaft