DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


De Geest en de letter

Augustinus

De Geest en de letter - Augustinus
De Geest en de letter achterflap
  • Bindwijze: Hardcover met stofomslag
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€16,00
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Ingeleid, vertaald en geannoteerd door Joost van Neer, Anke Tigchelaar en Izak Wisse

Augustinus (354-430) kreeg tijdens zijn lange leven als priester en bisschop van de Noord-Afrikaanse havenstad Hippo meer dan eens te maken met afwijkende standpunten en ketterse stromingen als het manicheïsme, het donatisme en het pelagianisme. Met het werk De Spiritu et littera uit 412 trachtte hij een steentje bij te dragen aan de oplossing van de zogenaamde pelagiaanse controverse in de jonge kerk. De pelagianen waren aanhangers van de Britse monnik Pelagius, die de erfzonde ontkende en daardoor een geheel eigen visie had ontwikkeld op de rol van Gods genade. Die zou niets anders doen dan de vrije wil van de mens sturen.
In De Geest en de letter, eigenlijk een brief, beantwoordt Augustinus een aantal vragen hierover van zijn vriend Marcellinus, een christen uit Carthago met een hoge functie aan het keizerlijk hof. Met de visie die Augustinus ontwikkelde op de rol van de genade legde hij de kiem voor de latere predestinatieleer.

Niet alleen katholieken maar ook protestanten zouden zich op hem blijven beroepen. Niemand minder dan Luther schreef in de inleiding op zijn uitgave van De Geest en de letter: ‘Ondervinding heeft mij geleerd, dat ik gerust kan verklaren dat er na de Heilige Schrift geen leraar in de kerk is, die qua christelijke geleerdheid met hem kan worden vergeleken,’ en: ‘Augustinus is geheel de onze.’

Specificaties

ISBN9789039108437
TaalNederlands
Originele taalLatijn
Originele titelDe Spiritu et littera
Aantal pagina's206
UitgeverijAgora / Pelckmans
Publicatiedatum2002

Onderwerpen

godsdiensfilosofie theologie
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Dank je wel voor het heel mooie kaartje bij de boeken !!!!!! En je persoonlijk geschreven bericht. Ik krijg het gevoel een geschenkdoos ontvangen te hebben."
Ann V. uit Oudenaarde, België (5/11/2016)

"De eerste boeken die binnenkwamen heb ik besteld bij dekaft.be, hier zijn boeken die tweedehands zijn, maar in principe zo goed als nieuw zijn. Daardoor heb je gewoon nog mooie boeken voor een goedkoop prijsje! [...] Ik heb veel mensen gezien die zo hun twijfels hadden over dekaft.be of welke andere tweedehands boekenwinkel ook, ik wil de twijfels rondom dekaft.be uit de wereld helpen. Wat ik binnenkreeg waren gewoon splinternieuwe boeken, ze worden dus wel zorgvuldig uitgezocht. Nog een leuk puntje was dat ik er boekenleggers bij kreeg[...]. Ik raad jullie aan om snel eens een kijkje te nemen op www.dekaft.be!"
Henriet v. W. uit Buitenpost, Nederland (29/6/2016)

"Beide boeken werden vandaag geleverd. Prima staat. Zeer snelle service waarvoor mijn dank en waardering."
Marc H. uit Mechelen, België (30/8/2016)

Maak een afspraak met De Kaft