De dudes

Hoe drie losers de grootste wapenhandelaren ter wereld werden

Guy Lawson

De dudes - Guy Lawson
De dudes achterflap
Goodreads waardering - 3 beoordelingen
3.83
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen,
€14,00 €4,20
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789044629149
TaalNederlands
VertalerErik de Vries
Aantal pagina's288
Afmetingen213 x 138 x 27 mm
UitgeverijPrometheus
Publicatiedatum01-07-2015

Onderwerpen

misdaadroman waargebeurd amerikaanse schrijvers verfilmde boeken

Flaptekst

In januari 2007 slepen drie jonge nietsnutten uit Miami Beach een contract van 300 miljoen dollar binnen van het Amerikaanse ministerie van Defensie voor de levering van wapens aan het Afghaanse leger. Alles wat ze daarvoor nodig hebben is een rommelig appartement, een internetverbinding en een voorraad sterke marihuana. Efraim Diveroli, David Packouz en Alex Podrizki, de drie dudes, worden geacht topkwaliteit wapens te leveren, maar ze hebben geen idee waar ze die vandaan moeten halen. Ze leveren allerhande dubieus materieel afkomstig uit de Balkan en het Verre Oosten en worden tot overmaat van ramp getroffen door een wapenembargo opgelegd door hun eigen regering. Een catastrofe is het gevolg.

De dudes volgt de jongens tijdens een krankzinnige tocht door Europa, waarbij ze te maken krijgen met Russische politieke intriges, een louche Zwitserse wapenhandelaar, corruptie in de berggrotten van Albanië en een dwaas onderzoek van de gangen van het Pentagon dat de oorlog in Afghanistan ernstig zal hinderen.

De dudes is een waargebeurde internationale thriller en een bewijs voor de stelling dat de waarheid soms vreemder is dan fictie.

Het boek wordt verfilmd door het team van The Hangover, met Jonah Hill (The Wolf of Wall Street, 21 Jump Street) in de hoofdrol.

Wat zegt de pers?

‘Buitengewoon. (...) Een waanzinnig boek.’ - New York Daily News

‘Een triomf van de verhalende onderzoeksjournalistiek.’ - Rajiv Chandrasekaran

‘Lawsons oog voor detail en onderzoek zijn prijzenswaardig. (...) Gedetailleerde beschrijvingen van samenzweringen in achterafkamertjes, corruptie, bureaucratie, en intriges die gepaard gaan met de hoge belangen in de wapenhandel.’ - Publishers Weekly

‘Het is een fenomenaal boek. Ik kon het niet wegleggen.’ - HuffPost Live