De dubbele helix

Hoe ik de sleutel tot de erfelijkheid ontdekte en daarmee de Nobelprijs won

James D. Watson

De dubbele helix - James D. Watson
De dubbele helix achterflap
Goodreads waardering - 1 beoordeling
3.86
Dit boek is niet meer op voorraad

Specificaties

ISBN9789025498030
TaalNederlands
Aantal pagina's190
UitgeverijContact
Publicatiedatum1999

Onderwerpen

nobelprijs dna erfelijkheid

Flaptekst

James Watson (1928) studeerde in Chicago en werkte in Kopenhagen en Cambridge. Samen met zijn collega Francis Crick deelde hij in 1962 de Nobelprijs voor hun ontdekking van de structuur van het DNA. In 1961 werd hij hoogleraar aan Harvard en sinds 1968 leidt hij het Cold Spring Harbor Laboratory in Long Island.

De dubbele helix is het opwindende verhaal van de race om de ontdekking van het DNA. Samen met Francis Crick deed James Watson een van de belangrijkste ontdekkingen van deze eeuw: de dubbele helix-structuur van het DNA-molecuul, de sleutel tot het ontraadselen van de erfelijkheid. Daarmee stonden zij aan de wieg van een wetenschappelijke revolutie die nog steeds gaande is. De moleculaire biologie en de moderne genetica zijn zonder hen ondenkbaar.

James Watson was pas 24 toen hij en Francis Crick wereldberoemd werden. Zijn onverbloemde verhaal van hun ontdekking bevat alle elementen van een spannend boek: een jonge, briljante onderzoeker komt een grote ontdekking op het spoor, levert een verbeten strijd met zijn concurrenten en is hen in een spannende race uiteindelijk te slim af. Ambitie, vriendschap en verraad in het laboratorium: De dubbele helix geeft een uniek beeld van wetenschap op het scherp van de snede en een prachtig tijdsbeeld van het naoorlogse Cambridge.

Wat zegt de pers?

‘Dit boek is uniek in de literatuur omdat het de lezer laat voelen hoe creatieve wetenschap écht plaatsvindt.’ - C.P. Snow

‘Een klassieker die men zal blijven lezen.’ - Sir Peter Medawar