DE KAFT VERHUIST OP 13/2 NAAR NEDERKOUTER 8 TE GENT
TOT 30/1 EXTRA KORTINGEN IN DE WINKEL IN DE HUIDIGE WINKEL


De droomkoningin

Maarten ‘t Hart

De droomkoningin - Maarten  ‘t Hart
Goodreads waardering - 146 beoordelingen
3.64
  • Bindwijze: Linnen band met omslag
  • Conditie: ongelezen, nieuwstaat
€5,00
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Flaptekst

Hoewel er hier en daar een melancholieke ondertoon doorklinkt, is De droomkoningin toch de opgewektste en meest levenslustige roman die Maarten ‘t Hart tot nu toe heeft geschreven. De soms al ironiserende en laconieke trend uit De aansprekers wordt in De droomkoningin in versterkte mate voortgezet. In thematiek en sfeer verwant aan de twee langste verhalen uit Mammoet op zondag —‘Paard jagend op buizerd’ en ‘Avond-wandeling’ —brengt dit werk de verschijnselen liefde, verliefdheid, genegenheid, trouw en hun tegendeel in het leven van één man op verbluffende wijze in kaart.
Tijdens een nachtelijke dwaaltocht door een volkstuinencomplex in het vroege voorjaar denkt de hoofdfiguur na over de meisjes en vrouwen die een rol hebben gespeeld in zijn leven. Drie dingen houden hem daarbij steeds het meest intensief bezig: het feit dat er bij elke ontmoeting met een nieuw meisje of een nieuwe vrouw zoveel herhaling was van het daarvoor al gebeurde. Het feit dat juist diegenen ‘van wie hij het meeste houdt, vreemd voor hem zijn, ja, vreemder dan de anderen.’ (John Clare) En tenslotte is daar nog het terugkerende feit dat al wat men denkt te weten over verhoudingen met anderen bedrieglijk is.
In deze allerminst neerslachtig stemmende roman gaat het gereformeerde verleden schuil achter alle vrouwengestalten die deze roman bevolken en die op ontroerend-humoristische wijze worden beschreven.

Specificaties

ISBN9789029518253
Aantal pagina's212
UitgeverijDe Arbeiderspers
Publicatiedatum1980

Onderwerpen

nederlandse schrijvers
  • Zoek een boek

Klanten vertellen

"Ik zag net je Facebookpagina en kwam zo op je website terecht. Wat een mooi verhaal! Ik bewonder je en hoop eens in je woonkamer-boekenwinkel terecht te komen. Woon zelf in Brussel en ik denk niet dat we hier zoiets hebben. Veel plezier nog met de winkel en de klanten!"
Gaby K. uit Brussel, België (5/3/2017)

"Dank voor de snelle levering, is al binnen. Boek blijkt nieuw, ben heel tevreden."
Ad P. uit Ruurlo, Nederland (27/8/2016)

"Vandaag het boek ontvangen, dank daarvoor. Het is voor mij speciaal omdat Ingnace Vervaet mijn schoonvader was en nu mijn dochter, zijn kleinkind, door het lezen van het boek een beter beeld kan krijgen van opa want daar weet zij helaas niet veel meer van te herinneren."
Marijke E. uit Den Haag, Nederland (19/4/2017)

Maak een afspraak met De Kaft