De dagelijkse redding van de wereld

Erik Fosnes Hansen

De dagelijkse redding van de wereld - Erik Fosnes Hansen
De dagelijkse redding van de wereld achterflap
Goodreads waardering - 8 beoordelingen
4.18
  • Bindwijze: Paperback
  • Conditie: ongelezen, licht beschadigd,
€9,00 €2,70
Slechts 1 exemplaar op voorraad
Dagelijkse verzending
Verzendkost België: € 5
Verzendkost Nederland: € 7
Andere landen op aanvraag - Please enquire for other destinations
Ophalen in Gent

Specificaties

ISBN9789053338148
TaalNederlands
Originele taalNoors
Aantal pagina's404
Afmetingen230 x 150 x 40 mm
UitgeverijPrometheus
Publicatiedatum28-02-2000

Onderwerpen

noorse schrijvers vertaalde literatuur

Flaptekst

Op een dag krijgt ir. Bolt, een dickensiaanse, steenrijke excentriekeling en verwoed bijenhouder, onverwachts bezoek van zijn achternicht Lea. Zij weet de genegenheid van de oude kluizenaar te winnen. Als Bolt sterft, krijgt Lea het beheer over zijn nalatenschap, inclusief de mysterieuze bibliotheek vol ooggetuigenverslagen en krantenknipsels waarin een wereld aan schijnbaar toevallige ontmoetingen tussen willekeurige mensen wordt gedocumenteerd.

Intussen laat Bolt in zijn doodkist zijn gedachten gaan over de talloze grote en kleine gebeurtenissen die de wereld tegen haar dagelijkse ondergang beschermen. Het is aan zijn hand dat de lezer in deze wijdvertakte roman wordt meegenomen naar onder andere het Zweden van honderd jaar geleden, waar zich in een gesloten gemeenschap van vuurtorenwachters en eilandbewoners, te midden van scheepswrakken en aangespoelde lichamen, een drama ontwikkelt; en naar het Italië van de Renaissance”, waar een mismaakte balling uit Florence met zijn knecht op zoek gaat naar de maker van het madonnabeeld dat hem heeft genezen.

De dagelijkse redding van de wereld is een oorspronkelijke, bijzonder vernuftige roman, waarin Fosnes Hansen ruimte biedt aan alle schakeringen van het leven. Met diepzinnigheid en een groot gevoel voor detail, in een stijl die wordt vergeleken me die van Karen Blixen en John Irving, weet de auteur de uiteenlopende thema’s ingenieus me elkaar te verweven.

Wat zegt de pers?

De dagelijkse redding van de wereld maakt van Erik Fosnes Hansen een kandidaat voor de Nobelprijs.’ - Berlingske Tidene

‘Echt goede boeken zijn zeldzaam en weinig talrijk. Maar dit is er één.’ - Politiken